αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTesla: Μπορείς να βρεις bugs στα αυτοκίνητα μας; Τότε θα κερδίσεις ένα Model 3

Tesla: Μπορείς να βρεις bugs στα αυτοκίνητα μας; Τότε θα κερδίσεις ένα Model 3

Η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla αμφισβήτησε και πάλι τους hackers για να βρει σφάλματα στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα της. Η εταιρία του Elon Musk, επιστρέφει στον ετήσιο διαγωνισμό για hackers που ονομάζεται “Pwn20wn” που θα διεξαχθεί στο Βανκούβερ το Μάρτιο. Ορισμένα αυτοκίνητα Model 3 και $ 1 εκατομμύριο χρήματα θα είναι τα δώρα.

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, μια ομάδα από hacker κέρδισε ένα μοντέλο Tesla 3 και $ 35.000 για hacking στα συστήματά της. Οι Amat Cama και Richard Zhu της ομάδας με την επωνυμία «Fluoroacetate» παρουσίασαν ευαισθησία στο σύστημα οχημάτων κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού hacking. Οι hackers είχαν ως στόχο το σύστημα ψυχαγωγίας στο μοντέλο Tesla 3.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, τέτοιες εκδηλώσεις hacking δοκιμάζουν καθώς και βελτιώνουν τα συστήματα ασφαλείας του.

Οι hackers έχουν επίσης καταδείξει πώς θα μπορούσαν να παραπλανήσουν ένα μοντέλο S Tesla να εισέλθει σε μια λανθασμένη λωρίδα χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται “adversarial attack”, ένας τρόπος χειρισμού ενός μοντέλου Machine Learning.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − thirteen =