αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTelegram: Φέρνει ασφαλή λειτουργία για ομαδικές βιντεοκλήσεις

Telegram: Φέρνει ασφαλή λειτουργία για ομαδικές βιντεοκλήσεις

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram σχεδιάζει να προσθέσει μια νέα υπηρεσία που θα παρέχει στους χρήστες την δυνατότητα να πραγματοποιούν ομαδικές βιντεοκλήσεις με ασφάλεια. Η εταιρεία δήλωσε ότι αυτή η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσα στο 2020, προσθέτοντας, ακόμη, ότι οι εφαρμογές για ομαδικές βιντεοκλήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, προσφέρουν είτε ασφάλεια είτε χρηστικότητα, αλλά η νέα αυτή υπηρεσία θα συνδυάζει και τα δύο στοιχεία. Το Telegram ανακοίνωσε τα σχέδιά του, λίγο καιρό αφότου έγινε γνωστό ότι οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του διπλασιάστηκαν μέσα σε δύο χρόνια, αγγίζοντας τα 400 εκατομμύρια, ενώ πέρυσι οι χρήστες του ανέρχονταν στα 300 εκατομμύρια.

Η δήλωση του Telegram ότι οι τρέχουσες υπηρεσίες ομαδικών βιντεοκλήσεων προσφέρουν ασφάλεια ή χρηστικότητα, είναι ένας έμμεσος υπαινιγμός προς εφαρμογές όπως το Zoom, για το οποίο έχουν αποκαλυφθεί πολλά σκάνδαλα ασφαλείας τους τελευταίους μήνες. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι ισχυρισμοί της εφαρμογής ότι προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση είναι ψευδείς και ότι οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου της διευκόλυναν απρόσκλητους χρήστες να εντοπίσουν βιντεοκλήσεις.

Ωστόσο, και η εφαρμογή του Telegram έχει δεχτεί πολλές κριτικές που αφορούν ζητήματα ασφαλείας, δεδομένου ότι η end-to-end κρυπτογράφηση δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Η εταιρεία προβλέπει ότι τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο νέοι χρήστες θα εγγράφονται στην υπηρεσία κάθε μέρα, σημειώνοντας ότι το Telegram είναι η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις σε πάνω από 20 χώρες. Ωστόσο, ο αριθμός των χρηστών του δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον αριθμό των χρηστών του WhatsApp, που έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια τον Φεβρουάριο.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =