αρχικηVIRALTEDxNKUA2019: Ερμήνευσε το ρήμα «ΟΙΔΑ» και πάρε μέρος στο διαγωνισμό για ένα VIP εισιτήριο

TEDxNKUA2019: Ερμήνευσε το ρήμα «ΟΙΔΑ» και πάρε μέρος στο διαγωνισμό για ένα VIP εισιτήριο

«Αφιερωμένο» στην γνώση, την οποία η οργανωτική ομάδα προσεγγίζει μέσα από το αρχαιοελληνικό ρήμα «ΟΙΔΑ» είναι το πρώτο συνέδριο TEDx του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το TEDxNKUA 2019.

 Ποιος, είναι, όμως ο τρόπος που θα κατανοήσει το κοινό αυτή την έννοια;

Την γνώση την βιώνουμε από την πρώτη στιγμή που ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο. Είναι εκεί, στις εμπειρίες με τις οποίες εμπλουτίζουμε την ζωή μας, στα πρόσωπα που συναντούμε στην «διαδρομή» μας, στα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία βρισκόμαστε…

H «βάση» της σκέψης της οργανωτικής ομάδας ξεκινά από μια σειρά από αντιθέσεις που περιέχουν τις έννοιες “ability”, “effort”, “guidance”

 

Ability/Talent vs Live/ExistΌταν απλά υπάρχεις με ταλέντα με τα οποία έχεις γεννηθεί ενώ όταν ζεις πραγματικά θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και εξελίσσεσαι, αναπτύσσοντας τις ικανότητες σου.

 

 

Apathy/Effort vs Stasis/Evolution:  Όταν είσαι απαθής απέναντι στη ζωή , μεγαλώνεις σε ένα πλαίσιο στασιμότητας ενώ όταν κάνεις προσπάθεια το αποτέλεσμα είναι η εξέλιξη.

 

 

Dogma/Guidance vs Need/Must :Όταν κάποιος είναι δογματικός  τείνει να σου επιβάλλει τι πρέπει να κάνεις ενώ όταν κάποιος αναγνωρίζει τις ανάγκες σου θέλει να σε βοηθήσει μέσω της καθοδήγησης βασισμένος στις δικές σου επιλογές.

 

 

Έτσι, προκύπτει η αμφισβήτηση: Είναι η γνώση πραγματικά «παρούσα» σε κάθε στιγμή της ζωής όλων των ανθρώπων; Ή μήπως δεν έχουν όλοι το δικαίωμα να αποκτήσουν την πρόσβαση στην γνώση; Και από την άλλη, πως ξέρουμε πόσο «καλή» είναι η ποιότητα της γνώσης που λαμβάνουμε; Αν είναι αντικειμενική ή όχι; Αν είναι αληθινή ή ψεύτικη; Τελικά, ξέρουμε τίποτα ή όχι; Ή μήπως είχε δίκαιο ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης όταν είπε την περιβόητη φράση «ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα  », δηλαδή, «ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα».

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!

Την μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψεις την γνώση και να ζήσεις από πολύ κοντά την εμπειρία του πρώτου TEDxNKUA, κερδίζοντας ένα VIP εισιτήριo σου δίνει η οργανωτική ομάδα του συνεδρίου.

Πώς θα γίνει αυτό;

Δήλωσε συμμετοχή σε ένα φωτογραφικό διαγωνισμό μέσα από τον οποίο θα «παρουσιάσεις» την δική σου ερμηνεία για το ΟΙΔΑ, ακολουθώντας τα 4 παρακάτω βήματα:

  • Like στην σελίδα του TEDxNKUA στο Facebook ή Follow τον λογαριασμό του TEDxNKUA στο instagram
  • Κάνε tag έναν φίλο σου στα σχόλια που θέλεις να έρθει μαζί σου την ημέρα του event
  • Στείλε τη φωτογραφία σου στο tedxnkua@gmail.com γράφοντας πως αντιλήφθηκες το ΟΙΔΑ μέσα από τη φωτογραφία σου
  • Τέλος, δημοσίευσε την φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram story σου (αντίστοιχα) με τα hashtags #ΤΕDxNKUA και # ΟΙΔΑ και tag το TEDxNKUA

Κριτές του διαγωνισμού θα είναι οι φωτογράφοι Νίκος Ζήκος, Γιώργος Καποτάς και ο Αλέξανδρος Γρυμάνης  καθώς και ο video producer Γεροχριστοδούλου Σταμάτης. Αυτές οι διακεκριμένες προσωπικότητες θα αποτελέσουν όλοι μαζί την κριτική επιτροπή.

Η νικήτρια φωτογραφία θα «ανέβει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συνεδρίου.

Ο τυχερός μαζί με την παρέα του θα απολαύσει όλα τα οφέλη του διακεκριμένου εισιτηρίου του και πιο συγκεκριμένα δωρεάν είσοδο, θέση στην πρώτη σειρά, πρόσκληση να γνωρίσει τους ομιλητές από κοντά ενώ θα κερδίσει και special αναμνηστικά του συνεδρίου.

*για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, μάθε εδώ.*

 

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 13 =