αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑTeam Indus: Η startup που θέλει (κυριολεκτικά) να φτάσει στο φεγγάρι

Team Indus: Η startup που θέλει (κυριολεκτικά) να φτάσει στο φεγγάρι

Με τις καινοτόμες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να αναπτύσσονται συνεχώς, βλέπουμε όλο και πιο φιλόδοξα projects τα μπαίνουν σε εφαρμογή. Είναι χαρακτηριστική η ιστορία της Team Indus. Μια startup από την Ινδία, που έχει βαλθεί να πραγματοποιήσει έναν εντυπωσιακό στόχο: να προσεδαφιστεί στο φεγγάρι το 2018.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό site inc.com, η καινοτόμος εταιρία συμμετέχει σε ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Google, μέσω του οποίου θέλει να φτάσει στο φεγγάρι. Εκεί συμμετέχουν άλλες 16 αντίστοιχες ομάδες, με σκοπό να αναδειχτεί η καλύτερη.

Πέρυσι, η Team Indus συμμετείχε σε άλλον τεχνολογικό διαγωνισμό της Google, όπου κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και το έπαθλο του 1.000.000 δολαρίων. Παράλληλα, εκείνη η πρωτιά έδωσε στα μέλη της ομάδας το «εισιτήριο» για να μπουν και στον φετινό διαγωνισμό και να διεκδικήσουν… την εκτόξευση στο φεγγάρι. Αν μάλιστα καταφέρει τον μεγάλο στόχο της, θα είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρία που έχει προσεδαφιστεί στη σελήνη.

«Συνολικά, το ταξίδι αναμένεται να κοστίσει περίπου 60 εκατ. δολάρια» λέει ο συνιδρυτής της εταιρίας Julius Amrit στη The Wall Street Journal. Μέχρι τώρα η startup έχει σηκώσει 15 εκατ. δολάρια από χρηματοδοτήσεις. Στο προσεχές μέλλον θα ζητήσεις επίσης δωρεές και χορηγίες έτσι ώστε να μπορέσει να μαζέψει τα απαιτούμενα χρήματα και το διαστημικό σκάφος της να φτάσει στο φεγγάρι.

image

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − 1 =