αρχικηVIRALTο ηλεκτρικό IX που «καίει» μόλις 1,2 ευρώ/100 χλμ.

Tο ηλεκτρικό IX που «καίει» μόλις 1,2 ευρώ/100 χλμ.

Το Zhidou D2 είναι διθέσιο, με μήκος που δεν ξεπερνά τα 2,8 μ., αλλά με χώρο αποσκευών της τάξεως των 300 λίτρων. Είναι προσθιοκίνητο και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις (ανώτατη ταχ. 85 χλμ./ώρα με ηλεκτρονικό περιοριστή). Διατίθεται σε δύο τύπους από πλευράς συστοιχίας μπαταριών λιθίου με χωρητικότητα 10 ή 15 KWH, προσφέροντας αυτονομία 170 χλμ., τιμή υπέρ του δέοντος αρκετή για τις καθημερινές μετακινήσει εντός πόλης, και όχι μόνο. Σημειώστε ότι για την φόρτιση των μπαταριών αρκεί μια κοινή πρίζα σούκο 220V και όχι παραπάνω από 6 ώρες (20-100%).

Το πακέτο εξοπλισμού είναι κάτι παραπάνω από πλήρες. Το νέο D2 διαθέτει, αερόσακο οδηγού, υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, οθόνη διασύνδεσης πολυμέσων συστήματος Android (πλοήγηση, Bluetooth, USB, κ.λπ.), όλες τις συνήθης ηλεκτρικές ευκολίες (ηλεκτρικά παράθυρα, καθρέπτες, κλειδαριές), δερμάτινα-πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα και τιμόνι, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, κ.ά. Διατίθεται επίσης σε επτά χρώματα εξωτερικού αμαξώματος, με δυνατότητα διχρωμίας, και τρία όσον αφορά στον εσωτερικό διάκοσμο.

Στα μηχανική μέρη, πέρα από τον ηλεκτροκινητήρα των 15/30 KW και την αυτόματη μετάδοση, διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και υστερούντες βραχίονες πίσω), 4 δισκόφρενα και τροχούς αλουμινίου.

Η τιμή του νέου D2 ξεκινά από τα 11.900 ευρώ (με την κρατική επιδότηση), ενώ βεβαίως η Ν. Ζυμπάς ΑΕ έχει μεριμνήσει για την παροχή εξόφλησης με δόσεις, μέσω ευέλικτων προγραμμάτων χρηματοδότησης.

Επιπλέον, το πολύ χαμηλό κόστος χρήσης (τα έξοδα κίνησης υπολογίζονται σε 1,2 € ανά 100 χλμ.), η απουσία τελών κυκλοφορίας, τα πολύ χαμηλά ασφάλιστρα, και φυσικά οι μηδενικές εκπομπές ρύπων, καθιστούν το αυτοκίνητο ιδανικό τόσο οικονομικά, όσο και ηθικά.

H Ν. Ζυμπάς ΑΕ, αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της μάρκας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Zhidou.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + fifteen =