αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις αλήθειες για τους ανθρώπους που δίνουν συνεχώς συμβουλές στους άλλους… χωρίς κανείς να τους το ζητήσει

Τέσσερις αλήθειες για τους ανθρώπους που δίνουν συνεχώς συμβουλές στους άλλους… χωρίς κανείς να τους το ζητήσει

Όλοι γνωρίζουμε άτομα που απλά δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Αλλά δίνουν συμβουλές… στους άλλους συνεχώς, ακόμα και όταν δεν τους το ζητήσει κανείς.

Αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται να ξέρουν τα πάντα και, το πιο σημαντικό, ξέρουν τι είναι καλύτερο για τους άλλους. Γιατί το κάνουν; Αποδεικνύεται ότι αυτή η ενοχλητική συνήθεια είναι κάτι περισσότερο από το να επιδείξουν τη σοφία τους ή να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους άλλους.

Εδώ είναι 4 αλήθειες για τους ανθρώπους που δίνουν συμβουλές στους άλλους… χωρίς κανείς να τους το ζητήσει.

1# Είναι χειριστικοί

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο ένα άτομο δίνει συνεχώς συμβουλές στους άλλους, είναι ο έλεγχος της συμπεριφοράς. Είναι πράγματι σίγουροι ότι ξέρουν καλύτερα τι είναι καλύτερο για εσάς, έτσι με αυτήν την επεμβατική συμπεριφορά, νιώθουν ότι προσπαθούν να σας βοηθήσουν να και σας στρέψουν σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Επίσης φοβούνται… την αβεβαιότητα. Έτσι, δίνοντάς σας τη βοήθεια ή τη συμβουλή που δεν ζητήσατε, ένα ανήσυχο άτομο δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι κάνει τα πράγματα να πάνε όπως πρέπει- και αισθάνεται καλά. Είτε ακολουθείτε τις συμβουλές τους είτε όχι, εξακολουθούν να νιώθουν πιο ικανοποιημένοι από πριν, γιατί σας έδειξαν τον ”σωστό δρόμο”.

2# Έχουν ανασφάλειες

Η υποστηρικτική συμπεριφορά μπορεί επίσης να πηγάζει από την ανασφάλεια. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο στην αρχή, δεδομένου ότι αυτοί οι άνθρωποι φαίνονται γνώστες και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι απλώς αυτό μια πρόσοψη που προορίζεται να καλύψει τις δικές τους ανασφάλειες και ελαττώματα. Οι άνθρωποι που ”γνωρίζουν τα πάντα” συχνά τυχαίνει να είναι βαθιά ανασφαλείς, έτσι προσπαθούν υπερβολικά να εντυπωσιάσουν τους άλλους με τις γνώσεις. Δίνουν συμβουλές στους ανθρώπους μόνο και μόνο για να δείξουν πόσο διορατικοί και σοφοί είναι – όχι επειδή θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν.

3# Είναι αλαζόνες

Πιστεύετε ότι οι ενοχλητικές συμβουλές κάποιου είχαν σκοπό να σας βοηθήσουν; Τις περισσότερες φορές, είναι ακριβώς το αντίθετο. Αυτά τα άτομα συχνά στερούνται ενσυναίσθησης. Αλλά το ερώτημα είναι: Πώς να ξεχωρίσεις σε ένα άτομο που ανησυχεί πραγματικά από κάποιον που απλώς επιδιώκει να δείξει τη σοφία του δίνοντάς σου συμβουλές; Η υπερβολική αυτοπεποίθηση και η αλαζονεία θα φανούν σε κάθε λέξη που λένε. Χρησιμοποιούν περίπλοκους όρους ακόμα και όταν μιλάνε για απλά πράγματα. Θα χρησιμοποιήσουν επίσης γενικεύσεις, όπως “Όλοι οι άνθρωποι της ηλικίας σας πρέπει να γνωρίζουν ότι…”. Και το πιο σημαντικό, τα λόγια τους θα στερούνται ενσυναίσθησης. Δεν θα είναι μια ζεστή φιλική συζήτηση – θα ακούγεται σαν να σας δίνουν μία διάλεξη για το πώς να ζήσετε τη ζωή σας.

4# Δεν έχουν ζωή

Τέλος, ένας ακόμη λόγος που μπορεί να αρέσει σε ένα άτομο να δίνει συμβουλές στους άλλους που ποτέ δεν ζήτησαν, είναι ότι η ζωή του είναι πολύ βαρετή. Τέτοιοι άνθρωποι συνήθως αναζητούν το δράμα και αγαπούν το κουτσομπολιό, οπότε ρίχνοντας μια ματιά στη ζωή σας και δίνοντάς σας μια προσωπική συμβουλή, τους κάνει να νιώθουν πιο… ζωντανοί. Γιατί; Γιατί εστιάζοντας στους άλλους, δημιουργούν στον εαυτό τους την ψευδαίσθηση ότι ζουν μια πληρέστερη ζωή. Ίσως δεν έχουν βρει το νόημα στη ζωή τους ή η καθημερινότητά τους είναι απλώς πολύ βαρετή, οπότε διασκεδάζουν βάζοντας τη μύτη τους στις δουλειές άλλων ανθρώπων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 15 =