αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑSwissport: Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων της στο Ελ. Βενιζέλος

Swissport: Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων της στο Ελ. Βενιζέλος

Ανακοίνωση έβγαλε η Swissport, μέσα από την οποία λέει ότι προχωρά στην μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένων χρόνου, των εργαζομένων της στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρόκειται για ένα θέμα που βγήκε στην δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, με τους εργαζομένους να λένε ότι ενημερώθηκαν μέσω SMS για την απόφαση της εταιρίας.

«Είναι αυτονόητο ότι τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν προσωρινό χαρακτήρα για όσο διαρκεί η έκρυθμη κατάσταση. Καθώς και ότι οι εργαζόμενοι που έως τώρα εργάζονταν στην εταιρεία θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα για επαναπρόσληψη μόλις η κατάσταση ομαλοποιηθεί» σημειώνει η εταιρία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει τον τομέα των αερομεταφορών στην πιο μεγάλη κρίση της ιστορίας του. Το κόστος από την δραματική μείωση των πτήσεων έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, αλλά και σε όλες τις εμπλεκόμενες με το χώρο επιχειρήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι εχθές, 24 Μαρτίου, η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν μειωμένη κατά 97% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία το 2019. Στόχος της Swissport στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι να διασφαλίσει την λειτουργικότητά της και μαζί με αυτή τις θέσεις εργασίας των συνεργατών της σε μακροχρόνια βάση.

Για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να προχωρήσει στη μη-ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου οι οποίες έληγαν. Ήταν μια απόφαση δύσκολη, αναγκαία ωστόσο προκειμένου η εταιρεία να αντέξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, διασφαλίζοντας έτσι τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

Είναι αυτονόητο ότι τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν προσωρινό χαρακτήρα για όσο διαρκεί η έκρυθμη κατάσταση. Καθώς και ότι οι εργαζόμενοι που έως τώρα εργάζονταν στην εταιρεία θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα για επαναπρόσληψη μόλις η κατάσταση ομαλοποιηθεί».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 16 =