αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSUPECO: Tα νέα καταστήματα σε στιλ… Lidl, που θα δούμε στην Ελλάδα

SUPECO: Tα νέα καταστήματα σε στιλ… Lidl, που θα δούμε στην Ελλάδα

Τους τύπους καταστημάτων Carrefour με τα οποία θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα ανακοίνωσε χθες η Retail & More ,η οποία επαναφέρει τον Γαλλικό κολοσσό του λιανεμπορίου στη χώρα μας. Πέρα από τα σούπερ μάρκετ χωρίς ταμίες, Flash, για τα οποία είχε γράψει πρώτο το powergame.gr τον περασμένο Ιανουάριο στην Ελλάδα θα επανέλθουν τα γνωστά από το παρελθόν Carrefour Market και τα Carrefour Express καθώς και τα Carrefour Bio και SUPECO. Τα τελευταία – το όνομα τους προέρχεται από τη συνένωση των λέξεων SUPermarket και ECO – δραστηριοποιούνται στην κατηγορία του soft discount store όπου στην χώρα μας κυριαρχεί η Lidl.

Η αλυσίδα έκανε την εμφάνιση της πριν από 10 χρόνια, το 2012, στην Ισπανία και σε ένα μεγάλο βαθμό αντικατέστησε τα DIA που ήδη είχαν πάρει την κάτω βόλτα. Το λανσάρισμα τους έγινε όταν ο Pascal Clouzard, μετέπειτα επικεφαλής του ομίλου Carrefour, ήταν υπεύθυνος για την αγορά της Ισπανίας. Σήμερα είναι από τα πλέον αναπτυσσόμενα σήματα του ομίλου καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα στις χώρες που έχει παρουσία η γαλλική πολυεθνική. H πλέον πρόσφατη είσοδος πραγματοποιήθηκε τις 10 Μαΐου στην Αίγυπτο. Το 2021 προστέθηκαν 50 επιπλέον καταστήματα στο δίκτυο της.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της αλυσίδας οι τιμές λιανικής είναι κατά 10% φθηνότερες σε σχέση με αυτές της Lidl ή της Aldi. Κοινά στοιχεία με τη γερμανική αλυσίδα που έχει παρουσία στη χώρα μας είναι οι εβδομαδιαίες προσφορές σε είδη baazar (ρούχα, είδη σπιτιού, εποχικά είδη κ.α.), οι ζεστές γωνιές με προϊόντα φούρνου και η μεγάλη γκάμα σε προϊόντα private label. Με βάση τα στοιχεία του ομίλου Carrefour τα προϊόντα bazzar αντιπροσωπεύουν μόλις το 5%-6% των πωλήσεων των SUPECO.

Η πλέον δυναμική αγορά για τη Supeco είναι αυτή της Ισπανίας όπου φέτος εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν 16 νέα καταστήματα φθάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 50. Στη γαλλική αγορά εισήχθη μόλις το 2019 και σήμερα διαθέτει 32 σημεία σε όλη τη χώρα. Στη βαλκανική έχει ήδη παρουσία στη Ρουμανία με 26 καταστήματα ενώ από το 2019 εισήχθη και στην αγορά της Πολωνίας.

Πηγή: powergame.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 1 =