αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSunflower Labs: Η startup που δημιουργεί drone- φρουρούς για το σπίτι

Sunflower Labs: Η startup που δημιουργεί drone- φρουρούς για το σπίτι

Μία νέα επιχείρηση θέλει να μετατρέψει τα σύγχρονα drone σε «φύλακες άγγελους» των σπιτιών. Η startup εταιρία “Sunflower Labs”, με γραφεία στην Silicon Valley και στη Ζυρίχη, παρουσίασε την Πέμπτη ένα νέο σύστημα ασφαλείας που στηρίζεται στην αδιάλειπτη, εναέρια παρακολούθηση των φυλασσόμενων χώρων με drone.

Με την χρήση μιας ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής για το κινητό των συνδρομητών, το drone μεταδίδει στο smartphone του χρήστη εικόνες από τον χώρο, σε πραγματικό χρόνο.

Τα drone, σε συνεργασία με ένα δίκτυο αισθητήρων κίνησης, ήχου και φωτός, ανιχνεύουν την παραμικρή μεταβολή και, με την βοήθεια αλγορίθμων, διακρίνουν τους ανθρώπους από τα ζώα και τα αυτοκίνητα «ξεχωρίζοντας τις απειλές από τις καθημερινές κινήσεις».

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, όταν το σύστημα εντοπίσει την παρουσία κάποιου ανθρώπου που στέκεται για αρκετή ώρα στην πίσω πόρτα του σπιτιού σας, για παράδειγμα, σας στέλνει ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό, ρωτώντας σας αν επιθυμείτε να το διερευνήσει περαιτέρω.

Αν απαντήσετε θετικά, το drone θα απογειωθεί από την βάση του (στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα) και θα πετάξει προς την πιθανή απειλή, τραβώντας φωτογραφίες από ένα «ασφαλές ύψος». Αν οι εικόνες σας θορυβήσουν, με το πάτημα ενός κουμπιού η εφαρμογή ειδοποιεί αυτομάτως τις αρχές για την απειλή.

Οι εσφαλμένοι συναγερμοί είναι κοινό πρόβλημα για τα οικιακά συστήματα ασφαλείας. Όμως η αποστολή drone στο σημείο της πιθανής απειλής και ο επιτόπιος έλεγχος λύνει άπαξ και διαπαντός αυτό το πρόβλημα, εξηγεί ο CEO της Sunflower Labs, Άλεξ Πατσίκοφ.

Το ειδικά σχεδιασμένο drone ζυγίζει μόλις 340 γραμμάρια και, όπως υπόσχεται η εταιρία, περνά απαρατήρητο καθώς είναι «πρακτικά αθόρυβο». Το drone, διαθέτει δύο κάμερες ώστε να στέλνει εικόνες από δύο γωνίες λήψεις ταυτόχρονα, για πλήρη επόπτευση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − one =