αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑStripe: «Ερχόμαστε στην Ελλάδα για να στηρίξουμε τις startups»

Stripe: «Ερχόμαστε στην Ελλάδα για να στηρίξουμε τις startups»

Από τις 10 Σεπτεμβρίου η Stripe «αποβιβάστηκε» επίσημα στην Ελλάδα, όπως έγραψε και το It’s Possible. Πρόκειται για την παγκόσμια πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών.

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο επικεφαλής για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για τη Stripe, Φέλιξ Χάμπερ, εξήγησε μερικά παραπάνω πράγματα για την εταιρία, τον ερχομό της στην Ελλάδα, ενώ έβαλε στο επίκεντρο τις startups.

Γιατί η Stripe επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα: «Το Internet σήμερα παρέχει πολλές οικονομικές ευκαιρίες εξέλιξης παντού, και αυτά είναι εξαιρετικά νέα για την Ελλάδα. Ο όγκος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2019, αύξηση πάνω από 8% συγκριτικά με το 2018. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο τομέας του IT αναμένεται να δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα μέχρι το 2020, κάτι που προωθούν πολύ οι startups. Υπάρχει ένα δυναμικό startup οικοσύστημα στην Ελλάδα, με ενεργές κοινότητες που οργανώνουν αρκετά projects, συναντήσεις, tech days, σεμινάρια και πολλά ακόμα events σε όλη τη χώρα. Η Stripe θα αποτελέσει σημαντικό συνεταίρο για τις περισσότερες από αυτές και γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτεινόμαστε και στην Ελλάδα».

Σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρία, ο ίδιος εξηγεί: «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όλους τους επιχειρηματίες να κάνουν συναλλαγές με πελάτες παγκοσμίως, και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να λανσάρουμε τις υπηρεσίες Stripe Payments, Stripe Billing και Stripe Connect στην Ελλάδα και σε ακόμα επτά χώρες».

Και συμπληρώνει: «Οι υπηρεσίες Stripe Payments έρχονται να βοηθήσουν τις ψηφιακές επιχειρήσεις να δεχθούν ψηφιακές συναλλαγές απ’ τον καθένα, ανά τον κόσμο, ενώ η εγκατάσταση της υπηρεσίας διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Οι Stripe Billing υπηρεσίες απευθύνονται σε εταιρικά μοντέλα τα οποία βασίζονται στις συνδρομές, όπως είναι το λογισμικό παροχής υπηρεσιών (SaaS). H υπηρεσία Stripe Connect παρέχει λύσεις σε αγορές και πλατφόρμες. Η Stripe παρέχει υποδομές πληρωμών σε ψηφιακές επιχειρήσεις, όχι σε καταναλωτές. Δεν αποτελούμε έναν ακόμα τρόπο πληρωμής, αλλά μια λύση για την επιχείρηση – αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό Stripe και να πληρώσουν μέσω Stripe. Οι πληρωμές διαχειρίζονται από τη Stripe, αλλά εμείς ως πάροχοι υπηρεσιών παραμένουμε «αόρατοι». Οι υπηρεσίες Stripe Issuing παρέχουν τη δυνατότητα δημιουργίας, διανομής και διαχείρισης φυσικών και εικονικών καρτών. Προς το παρόν, η υπηρεσία Stripe Issuing δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα».

Στην Ελλάδα, η μέση χρέωση για την πληρωμή μέσω κάρτας είναι 0,9%. Η τιμολόγησή σας είναι στο 1,4% + 0,25 ευρώ για ευρωπαϊκές κάρτες και 2,9% + 0,25 ευρώ για μη ευρωπαϊκές. Γιατί κάποιος να επιλέξει την Stripe; Όπως λέει ο Φέλιξ Χάμπερ: «H Stripe δεν είναι απλά ένας αγοραστής, αλλά μια τεχνολογική πλατφόρμα που αφαιρεί όλες τις πολυπλοκότητες αναφορικά με την αποδοχή ψηφιακού χρήματος. Διαφέρουμε από άλλες υπηρεσίες πληρωμών με ποικίλους τρόπους. Ο πρώτος είναι η ταχύτητα: η Stripe είναι γρήγορη στην εφαρμογή της, επιτρέποντας στις άλλες εταιρείες να κινηθούν εξίσου γρήγορα. Ο δεύτερος σχετίζεται με τους προγραμματιστές: Στοχεύουμε στο να διευκολύνουμε τους προγραμματιστές να επιλύσουν προβλήματα και να διευκολύνουν τις πληρωμές. Τα API και τεκμήρια της Stripe είναι τα καλύτερα του είδους τους. Ο τρίτος τρόπος σχετίζεται με το παγκόσμιο εύρος: Η Stripe επιτρέπει σε επιχειρήσεις να δέχονται χρήματα απ’ όλους, ανά τον κόσμο, σε περισσότερα από 130 νομίσματα. Παρ’ όλα αυτά το πιο σημαντικό είναι ότι δημιουργούμε εντελώς καινούργια επιχειρηματικά μοντέλα: Με υπηρεσίες όπως το Connect και το Billing, η Stripe είναι σημαντικός υποκινητής για κάποιες από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο. Πιστεύουμε ότι κοστολογούμαστε ανταγωνιστικά γι’ αυτά που έχουμε να προσφέρουμε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 2 =