αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑStratolaunch: Αυτό είναι το γιγάντιο αεροσκάφος που έφτιαξε ο συνιδρυτής της Microsoft

Stratolaunch: Αυτό είναι το γιγάντιο αεροσκάφος που έφτιαξε ο συνιδρυτής της Microsoft

Ο συνιδρυτής της Microsoft, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Paul Allen, ξόδεψε τα τελευταία έξι χρόνια δουλεύοντας πάνω σε ένα project που αφορά ένα γιγαντιαίο αεροσκάφος ικανό να εκτοξεύει πυραύλους στο διάστημα. Και σήμερα, η εταιρεία Stratolaunch Systems πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήριά του στην έρημο Mojave.

Ονομάζεται Stratolaunch aircraft και είναι πραγματικά τεράστιο, το μεγαλύτερο στον κόσμο, καθώς έχει άνοιγμα πτερυγίων 117 μέτρα, ενώ το βάρος του (άδειο) φτάνει τους 226 τόνους. Διαθέτει 28 τροχούς, ενώ μπορεί να μεταφέρει το φορτίο του χάρη σε έξι μηχανές αεροσκαφών τύπου 747.

Είναι τόσο μεγάλο φυσικά, ακριβώς επειδή χρησιμοποιείται ως rocket launcher. Μάλιστα, διαβάζουμε πως η ιδιωτική εταιρία διαστημικών πτήσεων Orbital ATK υπέγραψε συμφωνία με την Stratolaunch Systems τον περασμένο Οκτώβριο, ώστε να χρησιμοποιήσει το γιγαντιαίο αεροσκάφος ως εκτοξευτή για τον πυραύλο του Pegasus XL, που χρησιμοποιείται για την αποστολή μικρών δορυφόρων στο διάστημα.

Πρώτα από όλα βέβαια, πρέπει να ολοκληρωθεί η περίοδος δοκιμών του και, αν όλα πάνε καλά, θα μπορούσε να εκτελέσει την πρώτη του δοκιμαστική πτήση μέσα στο 2019.

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 9 =