αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSteve Wozniak: H θέληση είναι πιο σημαντική από την γνώση, για να φτάσεις στην επιτυχία

Steve Wozniak: H θέληση είναι πιο σημαντική από την γνώση, για να φτάσεις στην επιτυχία

Ο Steve Wozniak είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον Steve Jobs ίδρυσαν την Apple το 1976, σε ένα γκαράζ. Μιλώντας στο πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας eMERGE στο Μαϊάμι, παρέθεσε τα δικά του μυστικά επιτυχίας. Και σε κάποιους ίσως φάνηκαν λίγο… απρόσμενα.

Αυτό που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για να φτάσεις στην επιτυχία, είναι η θέληση, είπε ο συνιδρυτής της Apple. «Το να έχεις έναν σκοπό και θέληση, είναι σημαντικότερα από τη γνώση» τόνισε.

«Μπορείς να διδαχτείς όλα τα πράγματα, και αυτό δεν έχει σημασία. Αν κάποιος έχει τη θέληση να κάνει κάτι, αυτό το άτομο πιθανότατα θα βγει εκεί έξω και θα βρει έναν τρόπο να το κάνει» λέει ο Steve Wozniak.

Το Διαδίκτυο έχει επιτρέψει σε οποιονδήποτε έχει θέληση, να αναζητήσει πληροφορίες και να αποκτήσει δεξιότητες, λέει ο διάσημος businessman και συμπληρώνει: Δεν είναι απαραίτητη πια μια παραδοσιακή ακαδημαϊκή πορεία. «Μπορείτε να βρείτε τόσες πολλές απαντήσεις σε βιβλία, αλλά τώρα δεν χρειάζεστε βιβλία, έχετε το Διαδίκτυο. Οπότε συνεχίστε να εξερευνάτε: Ποιοι είναι μερικοί από τους πόρους που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω; Και τι έχουν κάνει άλλοι άνθρωποι;» εξηγεί ο ίδιος.

«Πολλοί άνθρωποι λένε, “Λοιπόν έχω μια ιδέα, αλλά δεν έχω εργαλεία, δεν έχω υποδομή, δεν έχω τα κομμάτια για να φτιάξω κάτι” » σημειώνει ο Wozniak. Τονίζοντας ότι πλέον οπουδήποτε στον κόσμο κι αν βρίσκεσαι, μπορείς να βρεις τους τρόπους και τα εργαλεία έτσι ώστε να πετύχεις αυτό που θες.

«Οι νέοι που εμπνέονται να γίνουν επιχειρηματίες είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τον κόσμο μας, κατά τη γνώμη μου», λέει ο Wozniak. «Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί όπου πηγαίνω βλέπω τόσο πάθος. Νομίζω ότι οι άνθρωποι θέλουν να αναπτύσσουν νέα προϊόντα που αλλάζουν τη ζωή μας» καταλλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − fifteen =