αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSteve Wozniak: Τα 3 πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσεις όταν παρουσιάζεις την startup σου σε επενδυτές

Steve Wozniak: Τα 3 πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσεις όταν παρουσιάζεις την startup σου σε επενδυτές

Είναι σίγουρα μία από τις πρώτες σκέψεις που έχουν όσοι ξεκινούν την δική τους startup: «Πως θα αντλήσω χρήματα από επενδυτές;». Στην πραγματικότητα, μόνο ένα μικρό ποσοστό των startuppers καταφέρνουν τελικά να πάρουν χρήματα από επενδυτές.

Τι μπορεί να κάνει την διαφορά; Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, λέει ότι όταν παρουσιάζεις την startup σου μπροστά σε επενδυτές, υπάρχουν 3 βασικά points που παίζουν ρόλο. Εδώ είναι οι συμβουλές του, όπως τις παραθέτει το αμερικανικό inc.com.

1# Δείξε το πάθος σου. Όταν ο Wozniak παρουσίασε την Apple στο πλευρό του Steve Jobs το 1976 στους επενδυτές, έμαθε ότι η πίστη στην επιχείρησή τους ήταν το πιο πειστικό στοιχείο για να επιτευχθεί μια συμφωνία. Η αισιοδοξία και η δέσμευση, είπε, ενέπνευσαν περισσότερο τους επενδυτές, παρά το υπόβαθρό τους. «Το πιο σημαντικό: Να είστε σε θέση να επικοινωνήσετε ότι έχετε πολύ πάθος», λέει ο Wozniak. Έχει σημασία να δείξεις ότι νοιάζεσαι πραγματικά για αυτό που έχεις στα χέρια σου.

2# Το storytelling. Η αφήγηση μιας καλής ιστορίας μπορεί συνδεθεί τόσο για με προϊόν σας όσο και για με πάθος σας. Ο Wozniak θυμάται ότι αυτός και ο Jobs είπαν ιστορίες σχετικά με το πώς οι πελάτες θα έβρισκαν αξία στα προϊόντα τους, όταν παρουσίαζαν την Apple τους υποψήφιους επενδυτές. Αυτό βοήθησε τους επενδυτές να καταλάβουν το γιατί οι μελλοντικοί πελάτες θα ήθελαν να αγοράσουν τα προϊόντα της εταιρίας, κάνοντας την ζωή τους καλύτερη.

3# Να ξέρεις την εταιρία σου, σε κάθε επίπεδο. Η κατανόηση των λειτουργιών της startup σας σίγουρα μπορεί να εντυπωσιάσει τους επενδυτές, σύμφωνα με τον Wozniak. Μόλις βρεθείτε μπροστά σε επενδυτές, προσπαθήστε να απαντήσετε σε κάθε ερώτηση με σχετικές πληροφορίες και μην χάνετε χρόνο για να απαντήσετε. «Να είστε καλά προετοιμασμένοι και να δείχνετε μεγάλη αυτοπεποίθηση», συμβουλεύει. Μόνο τότε οι επενδυτές θα σας εμπιστευτούν αρκετά ώστε να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στην εταιρία σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 13 =