αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑStellantis: Απολύει 400 εργαζόμενους

Stellantis: Απολύει 400 εργαζόμενους

Η μητρική εταιρεία Chrysler Stellantis ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα απολύσει περίπου 400 μισθωτούς εργαζόμενους στις ΗΠΑ, καθώς επιδιώκει να μειώσει το κόστος, να ενισχύσει την αποδοτικότητα και να αυξήσει τα σχέδια παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι μειώνει τους κλάδους μηχανικής/τεχνολογίας και λογισμικού κατά περίπου 400 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ με ισχύ από τις 31 Μαρτίου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 2% των θέσεων εργασίας αυτών παγκοσμίως. Πέρυσι, η Stellantis προσέφερε δύο φορές εξαγορές σε ομάδες εργαζομένων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της παροχής οικονομικού κινήτρου σε 6.400 μισθωτούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ για να αποχωρήσουν τον Νοέμβριο.

Η εταιρεία δήλωσε: «Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρωτοφανείς αβεβαιότητες και αυξημένες ανταγωνιστικές πιέσεις σε όλο τον κόσμο, η Stellantis συνεχίζει να λαμβάνει τις κατάλληλες διαρθρωτικές αποφάσεις σε ολόκληρη την επιχείρηση για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη βελτιστοποίηση της δομής του κόστους μας».

Τόσο η Ford Motor όσο και η General Motors έχουν υποσχεθεί περαιτέρω μείωση του κόστους και περικοπή ορισμένων θέσεων εργασίας κατά το τελευταίο έτος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =