αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑStation F: Το 2017 ανοίγει τις πύλες του το μεγαλύτερο campus για startups στον πλανήτη

Station F: Το 2017 ανοίγει τις πύλες του το μεγαλύτερο campus για startups στον πλανήτη

Το Station F ανοίγει τις πύλες του τον Απρίλιο στο Παρίσι και αναμένεται να “φιλοξενήσει” περισσότερες από 1.000 νεοφυείς επιχειρήσεις. Η διευθύντρια του Station F ανακοίνωσε ότι το φιλόδοξο campus για startups με προϋπολογισμό 265 εκατομμυρίων δολαρίων θα ανοίξει τις πύλες του τον Απρίλιο, ύστερα από δύο χρόνια κατασκευής. Η ελπίδα που το συνοδεύει είναι ότι θα λειτουργήσει σαν ένα είδος “αδρεναλίνης” για τον κλάδο της τεχνολογίας στη Γαλλία.

Η διευθύντρια Ροξάν Βάρζα αποκάλυψε για πρώτη φορά τις λεπτομέρειες των εταιριών του Station F και τι θα συμβαίνει στον χώρο που υπερηφανεύεται ότι θα φιλοξενεί 1.000 startups. Ο ανακαινισμένος ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός θα έχει τρεις ξεχωριστές ζώνες: έναν χώρο με 3.000 γραφεία για startups, έναν χώρο για συνέδρια και συναντήσεις και μια ζώνη λιανικής για το κοινό που θα περιλαμβάνει τέσσερα εστιατόρια κι ένα μπαρ που θα είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο.

Στο campus θα φιλοξενούνται εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, ένας χώρος χάκερ της FabLab, και επιχειρηματικοί εταίροι όπως η Facebook και η Vente Privee. Όπως σημειώνει το Fortune Greece, στα πλαίσια του πρότζεκτ, το Station F ανακαινίζει και δύο κοντινά κτίρια που θα προσφέρουν επιδοτούμενη κατοικία σε 600 άτομα τα οποία συνδέονται με κάποιο τρόπο με το campus.

Αν και η τεχνολογική σκηνή του Παρισιού έχει προχωρήσει πολύ τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από την ανακοίνωση του έργου, η Βάρζα λέει ότι ο στόχος παραμένει ο ίδιος: να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επιχειρηματίες του Παρισιού, ενώ παράλληλα θα συνιστά και σύμβολο της φιλοδοξίας των γαλλικών startups στον κόσμο.

la-halle-freyssinet-2017_wilmotte-et-associes-sa-930x434

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 18 =