αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑStartups από τη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν προστατευτικές ασπίδες προσώπου για υγειονομικό προσωπικό

Startups από τη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν προστατευτικές ασπίδες προσώπου για υγειονομικό προσωπικό

Στην άμεση προσπάθεια αντιμετώπισης των κρίσιμων προβλημάτων και αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία αποφάσισε να συνδράμει μια ανοιχτή κοινότητα εθελοντών.

Η «COVID-19 Response Greece» είναι μια νέα εθελοντική δράση που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ανθρώπων της κοινότητας του OK!Thess και συντονίζεται από εταιρείες και startups που συνδέονται με το OK!Thess και το ευρύτερο οικοσύστημα τεχνολογικής καινοτομίας της Θεσσαλονίκης. 

Η COVID-19 Response Greece είναι μια ανοιχτή ομάδα εθελοντών με επιστημονικό και τεχνολογικό υπόβαθρο που παρακολουθούν στενά τα προβλήματα και τις ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία. Στόχος της κοινότητας είναι η άμεση ανταπόκριση και γρήγορη κινητοποίηση μέσα από την έρευνα και τον σχεδιασμό πρακτικών λύσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων, τη δωρεάν διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών, την ανοικτή πρόσβαση και τα ανοιχτά σχέδια.

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες από τη έναρξη της δράσης, μέλη της κοινότητας, με επικεφαλής τους ιδρυτές της AidPlex Χάρη Γερεμτζέ και Δημήτρη Μουστάκα, και τον Θεόδωρο Αλέξανδρο Μαριόγλου του Project: Veltio, σχεδίασαν και κατασκεύασαν δύο διαφορετικού τύπου προστατευτικές ασπίδες προσώπου για χρήση από υγειονομικό προσωπικό, οι οποίες μπορούν να παρασκευαστούν μαζικά με χαμηλό κόστος και να διατεθούν άμεσα στα νοσοκομεία. Τα πρώτα δείγματα παραδόθηκαν ήδη την Δευτέρα 23/3 στη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ με μεσολάβηση του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου. 

Ομάδες εντός της κοινότητας COVID-19 Response Greece οργανώνουν projects που τρέχουν παράλληλα αναζητώντας λύσεις για ελλείψεις σε διαφορετικά είδη, όπως χειρουργικές μάσκες και συσκευές μη επεμβατικού μηχανικού αερισμού για νοσηλευόμενους. Ιδέες για νεα projects συζητούνται ανοιχτά, διαμορφώνονται ομάδες εργασίας, αναλύονται οι πραγματικές ανάγκες και τα project περνούν σε στάδιο έρευνας και ανάπτυξης λύσεων.

Η κοινότητα είναι ανοιχτή σε όποιον έχει διάθεση, κατάρτιση και χρόνο να συμβάλει στη συλλογική αυτή προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία. Είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών, φορέων και επαγγελματιών του κλάδου της υγείας που μπορούν να υποδείξουν κρίσιμα προβλήματα και ανάγκες που έχουν καταγράψει ώστε να σχεδιαστούν άμεσα λύσεις. Επιπλέον, υγειονομικό προσωπικό, ειδικοί επιστήμονες και μηχανικοί όλων των κλάδων, ειδικοί παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας μπορούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτουν. Τέλος, είναι σημαντική η πρόσβαση σε υλικοτεχνική υποδομή από εταιρείες, ιδιώτες και φορείς όπως και η υποστήριξη για τις ανάγκες παραγωγής και διανομής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 19 =