αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑStartups κατά της ανεργίας: Δείτε τις καινοτόμες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο

Startups κατά της ανεργίας: Δείτε τις καινοτόμες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο

Με την ανεργία στην Ελλάδα να βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, πολλοί νέοι αναζητούν θέσεις εργασίας σε καινοτόμες επιχειρήσεις. Δηλαδή, σε startups που ενδεχομένως έχουν λάβει κάποια χρηματοδότηση και καταγράφουν ανάπτυξη. Ενώ μπορούν να κάνουν και προσλήψεις.

Φυσικά, για την ώρα οι καινοτόμες θέσεις εργασίας στη χώρα μας είναι λίγες. Αυτό το γνωρίζουν ακόμα καλύτερα οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στο οικοσύστημα των startups. Οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας παρουσιάζουν ωστόσο αυξητική τάση.

«Το οικοσύστημα που δημιουργήθηκε κυρίως λόγω των Jeremy Funds, σε επίπεδο κεφαλαίου, επέτρεψε να δημιουργηθεί η πρώτη κρίσιμη μάζα. Και τώρα υπάρχει ένα οικοσύστημα που παράγει θέσεις εργασίας. Όχι πάρα πολλές, αλλά είναι όμως τρομερής ποιότητας» τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο It’s Possible, ο ιδρυτής της πλατφόρμας 100Mentors, Γιώργος Νικολετάκης.

Και συνέχισε: «Θεωρώ ότι όλα τα πράγματα έτσι ξεκινάνε. Το λέω γιατί στην Ελλάδα τείνουμε να ψάχνουμε τα θαύματα. Σκεφτείτε ότι αν τώρα μιλάμε για ένα 0,5%, αυτό σε δέκα χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για ένα 10%. Όλοι βλέπουμε μια ξεκάθαρα αυξητική τάση».

Η ξένη ιστοσελίδα Whoishiring, καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις ανοιχτές θέσεις εργασίας, με εστίαση στον τεχνολογικό κλάδο, σε όλο τον κόσμο. Όσοι ενδιαφέρονται λοιπόν, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά.

tmg-article_tall1

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 18 =