αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑStartup Weekend: Η καρδιά της επιχειρηματικότητας χτυπάει στην Θεσσαλονίκη

Startup Weekend: Η καρδιά της επιχειρηματικότητας χτυπάει στην Θεσσαλονίκη

Έχεις μια ιδέα και δεν ξέρεις πως να προχωρήσετε στην υλοποίηση της; Θέλεις να ασχοληθείς με την επιχειρηματικότητα αλλά δεν γνωρίζεις πως; Αν ναι, το Startup Weekend που διοργανώνεται φέτος για 3η φορά στην Θεσσαλονίκη στις 7 – 9 Δεκεμβρίου είναι το ιδανικό ξεκίνημα!

Το Startup Weekend είναι σήμερα ένας από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως. Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και καλούνται μέσα σε 54 μόνο ώρες να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών –μεντόρων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και επενδυτικό κλάδο.

Δηλώνοντας συμμετοχή στο http://swthess-tickets.eventbrite.com έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις πάνω στην ιδέα σου, να εκπαιδευτείς από τους μέντορες και ανθρώπους της αγοράς, να συνεργαστείς με άλλα άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, να αξιολογηθείς για την ιδέα σου από έμπειρους κριτές του χώρου και τελικά να δημιουργήσεις τη δική σου startup.

“Τι να περιμένω αν δηλώσω συμμετοχή;”

Το Startup Weekend ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής με παρουσίαση των αρχικών ιδεών και σχηματισμό των ομάδων, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με brainstorming και ανάπτυξη επιχειρηματικού καμβά και πρωτότυπων τους προϊόντος για να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τις παρουσιάσεις των ομάδων μπροστά στους κριτές που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα του τελικού πρωτοτύπου προϊόντος ή  υπηρεσίας με βάση τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου και την καινοτομία του. Σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης οι μέντορες βρίσκονται στο πλευρό των ομάδων καθοδηγώντας τους και λύνοντας οποιοδήποτε πρόβλημα. Οι νικητές κερδίζουν βραβεία-υπηρεσίες που τους δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουν την ιδέα τους σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Το Thessaloniki Startup Weekend θα πραγματοποιηθεί στις 7 – 9 Δεκεμβρίου στο χώρο το OK!Thess (Κομοτηνής 2), της προ-θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Περισσότερες πληροφορίες στο: thessaloniki@startupweekend.org

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =