αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑStarship: Εκτοξεύτηκε πετυχημένα το μεγαλύτερο και βαρύτερο διαστημικό όχημα που έχει φτιάξει ο άνθρωπος (ΒΙΝΤΕΟ)

Starship: Εκτοξεύτηκε πετυχημένα το μεγαλύτερο και βαρύτερο διαστημικό όχημα που έχει φτιάξει ο άνθρωπος (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 15:25 (ώρα Ελλάδας), το Starship της SpaceX απογειώθηκε από τη βάση στο Τέξας την Πέμπτη. Το Starship της SpaceX, ένα φουτουριστικό σκάφος σχεδιασμένο να στέλνει αστροναύτες στο φεγγάρι, αλλά και παραπέρα, εκτοξεύθηκε στον ουρανό του Τέξας την Πέμπτη, σε μια τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση. Οι δύο προηγούμενες απόπειρες κατέληξαν… σε εκρήξεις.

Το Starship είναι το πιο ισχυρό πυραυλικό σύστημα που έχει απογειωθεί ποτέ από τη Γη. To μεγαλύτερο και βαρύτερο διαστημικό όχημα που έχει φτιάξει ο άνθρωπος

Οι αποτυχίες

Η πρώτη απόπειρα της SpaceX συνέβη σχεδόν πριν από ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια της παρθενικής εκτόξευσης τον περασμένο Απρίλιο, το Starship τέλειωσε την αποστολή του κοντά στο σημείο που ξεκίνησε, ακριβώς έξω από την ακτή του Τέξας. Ο πύραυλος απογειώθηκε, αλλά δεν κατάφερε να χωριστεί και τελικά διαλύθηκε τέσσερα λεπτά μετά την αποχώρησή του από το έδαφος.

Η δεύτερη πτήση τον Νοέμβριο τα πήγε πολύ καλύτερα. Η απογείωση και ο διαχωρισμός έγινε άψογα και στα δύο στάδια την κατάλληλη στιγμή. Ωστόσο, ο το σκάφος ανατινάχθηκε καθώς προσπαθούσε να φτάσει προς την ακτή του Τέξας, και παρόλο που το Starship συνέχισε για αρκετά λεπτά, τελικά έπεσε θύμα πυρκαγιάς στο χώρο του κινητήρα του και διαλύθηκε από εκρήξεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =