αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑStarship: Αυτός είναι ο επόμενος στόχος της SpaceX. Και θα μεταφέρει 100 ανθρώπους στο διάστημα

Starship: Αυτός είναι ο επόμενος στόχος της SpaceX. Και θα μεταφέρει 100 ανθρώπους στο διάστημα

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας θα σε περνούσαν για τρελό εάν έλεγες ότι θα πραγματοποιείς αποστολές στο Διάστημα και θα επιστρέφεις πίσω με ασφάλεια τους πυραύλους για να τους χρησιμοποιήσεις ξανά. Κάπως έτσι είχαν υποδεχτεί το όραμα του Elon Musk και της SpaceX πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο, αποδείχτηκε ότι όχι μόνο κατάφεραν να υλοποιήσουν την υπόσχεση τους, αλλά πλέον θεωρείται δεδομένο ότι για να γίνουν βιώσιμες αυτές οι αποστολές θα πρέπει να στραφούν όλες οι διαστημικές υπηρεσίες σε αυτό το μοντέλο.

Πριν από μερικές ημέρες ζήσαμε ιστορικές στιγμές με την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της SpaceX, σε συνεργασία με τη NASA, η οποία κατάφερε να στείλει με ασφάλεια δύο αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τη βοήθεια ενός επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου Falcon 9 και το Crew Dragon να προσδένεται στον ISS αυτόματα. Η απόλυτη επιτυχία της αποστολής λειτούργησε ως “καύσιμο” για τη φιλοδοξία του Elon Musk, ο οποίος απέστειλε ενημερωτική επιστολή στους εργαζόμενους στη SpaceX για τον επόμενο μεγάλο στόχο της εταιρείας: το Starship.

Ο Musκ ζητά από όλους στη SpaceX να θεωρήσουν πλέον ως πρώτη προτεραιότητα και να ρίξουν όλες τις δυνάμεις τους στην ολοκλήρωση του μεγαλύτερου διαστημικού σκάφους που έχει σκοπό να μεταφέρει με ασφάλεια 100 ή και περισσότερους ανθρώπους στο Διάστημα, ενώ θα επιστρέφει πίσω και αυτό για να χρησιμοποιηθεί εκ νέου. Σε αντίθεση, μάλιστα, με τους πυραύλους Falcon 9 που επιστρέφουν πίσω μόνο το πρώτο τμήμα τους, το Starship έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιστρέφει αυτούσιο σαν ένα αεροπλάνο.

Η αλήθεια είναι ότι πήγε πίσω το αρχικό χρονοδιάγραμμα της εταιρείας για το Starship, ένα προτύπο του οποίου ήταν να δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε κοντινή πτήση στα τέλη του 2019. Ποιος ξέρει, ίσως τώρα να προχωρήσουν τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα με το έξτρα κίνητρο από το “αφεντικό”.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 3 =