αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑStarlink: Το μικρό νησί στο οποίο επενδύει ο Elon Musk

Starlink: Το μικρό νησί στο οποίο επενδύει ο Elon Musk

Σε ένα… μικρό νησί αποφάσισε να επενδύσει ο Elon Musk μέσω της Starlink. Το Isle of Man είναι ένα μικρό νησί με έκταση 670 τετραγωνικών μέτρων στην θάλασσα της Ιρλανδίας και το οποίο απέχει σχεδόν την ίδια απόσταση από τις ακτές της Αγγλίας της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Ιρλανδίας. Γεωγραφικά υπάγεται μεν στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο διοικητικά είναι αυτόνομο και οι μόνιμοι κάτοικοι μετά βίας φτάνουν τους 85.000. 

Σε αυτό το νησί η Starlink η εταιρεία πάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών του Musk, αποφάσισε να κατασκευάσει μια δορυφορική βάση, προκειμένου να διανέμει ευρυζωνικές υπηρεσίες από τους δορυφόρους τους οι οποίοι κινούνται σε κοντινή τροχιά με τη Γη. 

Η Starlink διαθέτει ήδη δύο επίγειες βάσεις στην Κορνουάλη και στο Μπάγκιγχαμσαϊρ και η προσθήκη αυτής στο Isle of Man, θα βοηθήσει την εταιρεία να προσφέρει μεγαλύτερου εύρους ευρυζωνικές υπηρεσίες στη Μεγάλη Βρετανία. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, η θέση του νησιού, το φάσμα των συχνοτήτων, αλλά και οι υπάρχουσες δορυφορικές υποδομές, λειτούργησαν ως καταλύτες για την απόφαση της αμερικανικής εταιρείας. Ένας άλλος παράγοντας που διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο, είναι το γεγονός ότι η φορολογία στο Isle of Man είναι πολύ χαμηλή και θεωρείται ως φορολογικός παράδεισος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 5 =