αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑStarata: Το νέο κατάστημα που φτιάχνει σπιτικές πίτες από τις 6 το πρωί, στο κέντρο της Αθήνας

Starata: Το νέο κατάστημα που φτιάχνει σπιτικές πίτες από τις 6 το πρωί, στο κέντρο της Αθήνας

To νέο πιτάδικο της Χαριλάου Τρικούπη λέγεται «Starata» και από τις 6 το πρωί ξεφουρνίζει καυτές, μυρωδάτες και αυθεντικά σπιτικές πίτες. Το άνοιξε μια οικογένεια με καταγωγή από τη Θεσσαλία και έβαλε τη μαμά μπροστά. Η κυρία Βάνα ανοίγει μπροστά σου το υπέροχο φύλλο της και είναι στα αλήθεια δύσκολο να μη χαζέψεις τις απαλές και ντελικάτες κινήσεις της καθώς κυλάει τον πλάστη πάνω στη ζύμη. «Η ιδέα» λέει ο σύζυγός της Μπάμπης «μας ήρθε μέσα στην κρίση. Στο σπίτι μας το σαλόνι είναι ενιαίο με την κουζίνα, και όταν η Βάνα έφτιαχνε τις πίτες της, μας έπαιρναν οι μυρωδιές. Όλο το σαλόνι γέμιζε με αυτή τη γλυκιά θαλπωρή της πίτας. Ε, κάποια στιγμή είπαμε αυτή τη θαλπωρή να την κάνουμε δουλειά. Πήγαμε στην Καρδίτσα, ρωτήσαμε όλες τις θείες μας, ψάξαμε συνταγές, τις εξελίξαμε και να ’μαστε».

Η φέτα στην τυρόπιτα και το λουκάνικο στη λουκανικόπιτα είναι από γνωστούς τους παραγωγούς στην Καρδίτσα, ενώ οι γεμίσεις θα αλλάζουν ανάλογα με την εποχικότητα των κάθε υλικών. Το φθινόπωρο, εκτός από τις παραπάνω πίτες θα βρεις ακόμα ζαμπονοτυρόπιτα, σπανακόπιτα, πρασόπιτα, κολοκυθόπιτα, όπως σημειώνει η Athens Voice.

Ο Μπάμπης πιστεύει ότι οι πίτες είναι στο DNA του Έλληνα γιατί βοήθησαν τον κόσμο να επιβιώσει σε δύσκολες στιγμές (πράγματι, η πίτα είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται κυρίως με αλεύρι, λάδι κι ό,τι υλικό υπάρχει εύκαιρο), και αυτό έχει περάσει στη συλλογική μας μνήμη. «Όλοι αγαπάνε τις πίτες» λέει ο Μπάμπης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − twelve =