αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Stand by» 12.000 αιτήσεις για ντελιβεράδες στην Wolt

«Stand by» 12.000 αιτήσεις για ντελιβεράδες στην Wolt

Στη Γλυφάδα πρόκειται να λειτουργήσει το νέο dark store της Wolt προκειμένου η υπηρεσία Wolt Market της γνωστής πλατφόρμας να είναι διαθέσιμη και στα νότια προάστια της Αθήνας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Καθημερινής, το νέο dark store αναμένεται ότι θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2021 και θα είναι το πέμπτο κατά σειρά μέσα σε λίγους μήνες ύστερα από αυτά στον Νέο Κόσμο, στο Μαρούσι, στο Περιστέρι και στη Θεσσαλονίκη. Στόχος, πριν από την επέκταση της Wolt Market σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, είναι να έχει καλυφθεί η Αττική και η Θεσσαλονίκη, κάτι που σημαίνει ότι μετά τη Γλυφάδα επόμενος σταθμός θα είναι πιθανόν ο Πειραιάς.

Η διείσδυση που έχει πλέον η εταιρεία συνολικά –και όχι μόνο η υπηρεσία Wolt Market– στους κλάδους εστίασης και λιανεμπορίου αυξάνει τις ανάγκες της σε διανομείς, ενώ φαίνεται ότι την καθιστά αρκετά ελκυστική σε όσους κυρίως αναζητούν ένα συμπληρωματικό εισόδημα. Σήμερα η Wolt συνεργάζεται με 4.500 διανομείς, ενώ από την αρχή της δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά έχει συνεργαστεί συνολικά με 6.500 διανομείς. Σύμφωνα, ωστόσο, με τις πληροφορίες της Καθημερινής, σε εκκρεμότητα βρίσκονται περί τις 12.000 αιτήσεις!

Υπενθυμίζεται ότι το μοντέλο που εφαρμόζει εξαρχής η εταιρεία είναι οι διανομείς να απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, με τίτλο κτήσης, με τη δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι τις ώρες που θα εργαστούν και τις παραγγελίες που θα παραδώσουν. H αμοιβή των διανομέων υπολογίζεται ανά παραγγελία, ενώ προβλέπεται κάποια υψηλότερη αμοιβή σε περίπτωση κάλυψης μεγάλων αποστάσεων ή για κάποιες ημέρες και ώρες της εβδομάδας, όπως είναι για παράδειγμα το βράδυ της Παρασκευής και το μεσημέρι της Κυριακής. Οι ίδιοι οι διανομείς πληρώνουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος κατά τις ώρες διανομής καλύπτονται από πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης που τους παρέχει δωρεάν η Wolt.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 15 =