αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣSpiti Experts: Μια startup από τη Θεσσαλονίκη σου βρίσκει τον τεχνίτη που ψάχνεις για το σπίτι σου

Spiti Experts: Μια startup από τη Θεσσαλονίκη σου βρίσκει τον τεχνίτη που ψάχνεις για το σπίτι σου

Είναι πιθανό να έχεις βρεθεί και εσύ σε αυτή τη θέση: Να θέλεις να κάνεις μια εργασία στο σπίτι σου, αλλά να μην βρίσκεις τον κατάλληλο επαγγελματία. ‘Η το ακόμα χειρότερο: Να προκύψει μια βλάβη εκτάκτως, και να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Η Μαρία Πανέλα και ο Ζαχαρίας Ναζλίδης έφτιαξαν το Spiti Experts. Μια Ελληνική πλατφόρμα που μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις άμεσα τον τεχνίτη που ψάχνεις. Προς το παρόν, η πλατφόρμα διαθέτει επαγγελματίες από την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική. Οι δύο ιδρυτές μιλούν στο It’s Possible.

H βάση σας είναι στη Θεσσαλονίκη. Πως είναι να ξεκινά κάποιος ένα business project από τη συγκεκριμένη πόλη; Τι θετικά και αρνητικά έχετε δει εσείς

Η Θεσσαλονίκη έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι μία μεγάλη πόλη, όπου όμως υπάρχει ακόμα ζωντανή η ανάγκη της διαπροσωπικής επαφής. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που λάβαμε σοβαρά υπόψη μας και θελήσαμε να αξιοποιήσουμε όταν σχεδιάζαμε την πλατφόρμα.

Στα θετικά αναφέρουμε ότι η πόλη μας προσφέρεται για το είδος του project μας, καθώς υπάρχει η ανάγκη ανακαίνισης και αναβάθμισης λόγω παλαιότητας των κατασκευών της. Επίσης η Χαλκιδική είναι μία κοντινή περιοχή με καταλύματα και εξοχικές κατοικίες, που έχουν διαρκείς ανάγκες συντήρησης.

Ως προς τα αρνητικά, αρχικά υπήρχε μία διστακτικότητα στην υιοθέτηση μιας πιο σύγχρονης πρακτικής στη διαδικασία ανάθεσης εργασιών από την μεριά των χρηστών-επισκεπτών της πλατφόρμας. Αυτό όμως έχει πλέον ξεπεραστεί και το κοινό χρησιμοποιεί πλέον καθημερινά τις υπηρεσίες μας.

Πως προέκυψε η ιδέα για την πλατφόρμα σας;

Μαρία: Εργαζόμουν για πολλά χρόνια ως υπεύθυνη πωλήσεων σε εμπορική επιχείρηση με υλικά επενδύσεων εσωτερικού χώρου και είχα καθημερινά επαφή με ιδιώτες που έκαναν διάφορες εργασίες στο σπίτι τους. Διαπίστωσα λοιπόν, ότι ένας ιδιώτης δυσκολεύεται να βρει αξιόπιστο επαγγελματία τεχνικών εργασιών, και μάλιστα υπάρχει και μία σχετική αγωνία γι’αυτό.  Παράλληλα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη και στους γύρω νομούς επαγγελματίες που είναι αξιόπιστοι, καταρτισμένοι και με ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Αυτούς τους επαγγελματίες προσπαθούμε συνεχώς να προσελκύσουμε, να τους καταχωρήσουμε στην πλατφόρμα μας και να τους συνδέσουμε με το κοινό που τους χρειάζεται.

Με απλά λόγια, πως μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος την πλατφόρμα σας;

Υπάρχουν 3+1 τρόποι να να χρησιμοποιήσει κάποιος την πατφόρμα μας και είναι όλοι δωρεάν για το κοινό.

  • Μπορεί να βρει τους επαγγελματίες για κάθε τεχνική εργασία που χρειάζεται στο σπίτι, να δει τα προφίλ τους και να τους καλέσει απευθείας με ένα κλικ.
  • Εναλλακτικά, ο επισκέπτης μπορεί να συμπληρώσει ένα γραπτό αίτημα και να λάβει προσφορές από τους επαγγελματίες που μπορούν να αναλάβουν το project του.
  • Στην ενότητα “Spiti Experts Deals” ο επισκέπτης μπορεί να βρει και να ξεκλειδώσει ειδικές τιμές και εκπτώσεις υπηρεσιών από τους ειδικούς της πλατφόρμας.
  • Στην ενότητα «Έκτακτη Ανάγκη» είναι ομαδοποιημένοι όλοι οι  επαγγελματίες που εξυπηρετούν σε 24ωρη βάση.

Βλέποντας το καθαρά business κομμάτι, θα πει κάποιος: Καλή ιδέα, αλλά πως βγάζει χρήματα ένα τέτοιο project;

Η κύρια πηγή εσόδων μας είναι οι ετήσιες συνδρομές από τους επαγγελματίες.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα από εδώ και στο εξής;

Η συμμετοχή μας στον 12ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess είναι για εμάς πολύτιμη και μας βοηθά να σχεδιάσουμε προσεκτικά με με ακρίβεια τα επόμενα βήματα μας. Θέλουμε να κάνουμε το Spiti Experts μία πλατφόρμα ολιστικών υπηρεσιών για το σπίτι, όπου ένας επισκέπτης θα μπορεί να βρει την ιδέα, να αγοράζει τα υλικά και να συνδέεται με αξιόπιστους επαγγελματίες. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα είναι μία ζωντανή κοινότητα, όπου επισκέπτες, σχεδιαστές και επαγγελματίες τεχνικών έργων θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας πληροφορίες, ιδέες και απόψεις για το σπίτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − two =