αρχικηVIRALSouvlaki Street: Το «κινητό σουβλατζίδικο» που σαρώνει στο Λονδίνο

Souvlaki Street: Το «κινητό σουβλατζίδικο» που σαρώνει στο Λονδίνο

Σουβλάκι, τυλιχτό, καλαμάκι με πίτα όπως και να το πει κανείς ένα είναι σίγουρο. Το σουβλάκι αρέσει. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα νόστιμο, καθαρό σουβλάκι, φτιαγμένο με ποιοτικά αγνά υλικά.

Το εθνικό μας «φαγητό του δρόμου» το σουβλάκι δεν χάνει ποτέ την αίγλη του και είναι μία δυνατή και ακαταμάχητη πρόταση αφού είναι κάτι που μπορείς να το φας στο δρόμο, στα σκαλάκια, στο πεζούλι ή στο παγκάκι.

Η Εύη Περουλάκη πήγε στο Λονδίνο το 1997 για να σπουδάσει. Εργάστηκε στο χώρο των ΜΜΕ αλλά τα τελευταία τρία χρόνια έχει στήσει την δική της επιχείρηση: ένα κινητό σουβλατζίδικο στο Λονδίνο που ακούει στο όνομα «Souvlaki Street». Κάπως έτσι γράφει την δική της ιστορία στους πεζόδρομους και στις πλατείες του Λονδίνου.

Τα εύσημα της πρωτοβουλίας αυτής δεν ανήκουν αποκλειστικά σε εκείνη όπως σπεύδει να ξεκαθαρίσει στο newsbeast.gr. Ο σύντροφός της ήταν αυτός που έριξε την ιδέα στο τραπέζι και δεν χρειάστηκε να κάνει και πολλά για να την πείσει.

Έχοντας γευτεί το σουβλάκι των Χανίων, αναρωτιόταν ο ίδιος πως γίνεται σε μια πόλη όπου ζουν τόσοι πολλοί Έλληνες, να μην μπορείς να βρεις αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι.

«Στο Λονδίνο υπάρχουν κάποια εστιατόρια και σουβλατζίδικα αλλά σε λίγα από αυτά βρίσκεις το αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι αφού συνήθως έχουν κεμπάπ ή το προσφέρουν με αραβική πίτα» λέει η ίδια.

Μία ωραία πρωία η Εύη Περουλάκη έκανε την εμφάνιση της στην τοπική αγορά με ένα «μαγγαλάκι» μιας χρήσης και υλικά για σουβλάκια από ελληνικά προϊόντα. Η μυρωδιά δεν άργησε να σπάσει τη μύτη στους πρώτους περαστικούς του Λονδίνου με τις πρώτες ουρές να σχηματίζονται οι μπροστά από τον πάγκο της κι εκείνη με όπλο της το χαμόγελο, την ευγένεια αλλά και τη σιγουριά της ποιότητας να εξυπηρετεί τους πεινασμένους.

Τρία χρόνια μετά, το Souvlaki Street έχει το δικό του φανατικό κοινό. Έχει γίνει κάτι θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία του Λονδίνου όπως το City, τη Victoria αλλά και αλλού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 2 =