αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSouq: Το online shop που κυριαρχεί στις Αραβικές χώρες και η Amazon δίνει 1 δισ. δολάρια για να το εξαγοράσει

Souq: Το online shop που κυριαρχεί στις Αραβικές χώρες και η Amazon δίνει 1 δισ. δολάρια για να το εξαγοράσει

Σε συζητήσεις φέρεται να βρίσκεται η Amazon για την εξαγορά του Souq, ένα online ηλεκτρονικό κατάστημα με έδρα το Ντουμπάι, για 1 δισ. δολάρια.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Amazon μπορεί να επιδιώξει να αποκτήσει το σύνολο της ιστοσελίδας, η οποία αρχικά έθεσε ως στόχο να πουλήσει το 30% των μετοχών της, αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία και οι συζητήσεις θα μπορούσαν να μην αποφέρουν καρπούς.

Παρά τις φήμες, καμία απ’ τις δύο εταιρείες δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο όταν τους προσέγγισε το Bloomberg και οι διαπραγματεύσεις γίνονται «κεκλεισμένων των θυρών».

Πηγές του Bloomberg, ο οποίος παραμένουν ανώνυμες, δήλωσαν ότι οι τωρινοί επενδυτές της εταιρείας – Tiger Global Management και Naspers – εξέταζαν επίσης το ενδεχόμενο να πουλήσουν το μερίδιο τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, το Souq.com πουλάει online περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια προϊόντα σε πελάτες στην Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και έχει σηκώσει 275 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις από το Φεβρουάριο.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =