αρχικηVIRALSoria Moria: To μαγικό «σπιτάκι» στο οποίο όλοι θα θέλαμε να βρεθούμε

Soria Moria: To μαγικό «σπιτάκι» στο οποίο όλοι θα θέλαμε να βρεθούμε

Το στούντιο Feste Landscape / Architecture κάλυψε το κτίριο με «χρυσές» ξύλινες πλάκες. Ο χρυσός είναι αναφορά στο τοπικό φολκλόρ: η σάουνα παίρνει το όνομά της – Soria Moria – από ένα πολύ γνωστό νορβηγικό παραμύθι για ένα χρυσό παλάτι χαμένο στα βουνά.

Το εσωτερικό του κτίσματος φιλοξενεί τη σάουνα, χώρο για αλλαγή ρούχων και καθιστικό για την απόλαυση της θέας. Η Soria Moria είναι κατασκευασμένη σε στύλους μπηγμένους στον βυθό της λίμνης, ενώ ο πεζόδρομος που οδηγεί σε αυτήν σχεδιάστηκε κατά τρόπον ώστε να μην ξεχωρίζει από τα μονοπάτια περιπάτων που έχουν διανοιχθεί γύρω από τη λίμνη Μπάντακ (και συνδέει τη Soria Moria με το ξενοδοχείο Dalen που είναι πλησίον).

Η Soria Moria αποτελεί μέρος των «Tales of the Waterway», μια τουριστική πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να διευκολύνει μια «εκ νέου ανακάλυψη» του καναλιού, μέσω αρχιτεκτονικού ντιζάιν, τέχνης και ντιζάιν φωτισμού. Το συνολικό πρότζεκτ είναι χωρισμένο σε έξι μικρότερα, ένα για κάθε έναν από τους έξι δήμους κατά μήκος των 105 χιλιομέτρων του καναλιού.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 2 =