αρχικηVIRALSolo Traveling: Γιατί το να ταξιδεύεις μόνος ή μόνη γίνεται όλο και μεγαλύτερη τάση

Solo Traveling: Γιατί το να ταξιδεύεις μόνος ή μόνη γίνεται όλο και μεγαλύτερη τάση

Όλο και μεγαλύτερη τάση γίνεται το solo traveling. Η αύξηση του αριθμού των ατόμων που ταξιδεύουν μόνα τους, οφείλεται, αφενός, σε διαρθρωτικές αλλαγές στην κοινωνία, όπως η καθυστέρηση της ηλικίας γάμου ή ακόμη και η αύξηση των ανύπαντρων ατόμων, η αύξηση του αριθμού των ατόμων που ζουν μόνα τους μετά από χωρισμούς και η αύξηση της κατανάλωσης, του ατομικισμού ή η υπογεννητικότητα.

Ο ολοένα και πιο ατομικιστικός τρόπος ζωής και η τάση για περισσότερη ανεξαρτησία έχει οδηγήσει στην ολοένα αυξανόμενη επιλογή των γυναικών και αντρών να ταξιδεύουν solo.

Από την άλλη πλευρά, η πανδημία του COVID-19 οδήγησε όχι μόνο στο να γίνουν τα μοναχικά ταξίδια πιο ελκυστικά για τη διατήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά και στο να κοινωνικοποιούνται οι άνθρωποι ακούσια όλο και λιγότερο. Καλύτερα να κοινωνικοποιούνται από επιλογή.

Μια ένδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τα ταξίδια σόλο είναι η αύξηση των αναζητήσεων για τον όρο “Solo Travel” στο Google τα τελευταία χρόνια, με αύξηση 500% από το 2009 και μεγαλύτερο όγκο αναζήτησης στην Ασία.

Το 2019, οι αναζητήσεις στο google για τον όρο “Solo Women Travel” αυξήθηκαν κατά 203% σε σύγκριση με το 2018. Ομοίως, το Pinterest ανέφερε αύξηση 350% στις αναρτήσεις με ετικέτα “Solo Female Travel”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από την Ύδρα με το laptop σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =