αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSoftomotive: Το ξεκίνημα από την Ελλάδα και οι σημαντικοί σταθμοί μέχρι το super deal με την Microsoft

Softomotive: Το ξεκίνημα από την Ελλάδα και οι σημαντικοί σταθμοί μέχρι το super deal με την Microsoft

Τις τελευταίες ώρες όλη η startup-ική κοινότητα στην Ελλάδα μιλά για την Softomotive. Και είναι λογικό, μετά την επισημοποίηση της εξαγοράς από την Microsoft.

Η Softomotive ιδρύθηκε το 2005 στην Ελλάδα, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αργύρη Κανίνη και τον Μάριο Σταυρόπουλο. Δραστηριοποιείται στην υλοποίηση software στους τομείς Robotic Process Automation και Robotic Desktop Automation. Το πελατολόγιο της περιλαμβάνει πλέον πλήθος μεγάλων εταιρειών από διάφορους κλάδους, μεταξύ των οποίων η Xerox, η IBM και η KPMG.

Όταν η εταιρία μπήκε στο πεδίο της αυτοματοποίησης διεργασιών, λίγοι ασχολούνταν με αυτό. Η αρχή έγινε με το WinAutomation μια πλατφόρμα αυτοματοποίησης εφαρμογών σε περιβάλλον Windows που απευθύνεται σε μεμονωμένους χρήστες, επαγγελματίες και μικρές ομάδες.

Το 2015 η εταιρία μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο. Το 2016 η εταιρεία κυκλοφόρησε και το Process Robot, ένα εργαλείο ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιώνειδικά για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Παρά την εντυπωσιακή τεχνογνωσία και τα καινοτόμα προϊόντα της η Softomotive παρέμεινε μια μικρή εταιρεία τόσο σε όρους προσωπικού όσο και σε επίπεδο εσόδων. Το 2017 η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών λίγο πάνω από 3 εκατ. ευρώ και 33 άτομα προσωπικό.

Το 2018 η εταιρεία δέχθηκε την πρώτη της εξωτερική επένδυση ύψους 25 εκατ. δολαρίων από το βρετανικό επενδυτικό fund Grafton Capital. Με την επένδυση της Grafton ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία με στόχο την ανάπτυξή της.

Το 2018 η Softomotive αύξησε τον τζίρο της κατά 89% σε σχέση με το 2017 στα 5,77 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ενίσχυσε σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό απασχολώντας περί τα 130 άτομα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Τον Φεβρουάριο του 2019 ανακοινώθηκε η εκλογή στο ΔΣ του Μάρκου Βερέμη συνιδρυτή της Upstream, της ελληνικής εταιρείας που έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce) παγκοσμίως. Παράλληλα πρόεδρος του ΔΣ ανέλαβε ο Guy Berruyer, πρώην CEO του Sage Group, ενός εκ των μεγαλύτερων ομίλων πληροφορικής της Βρετανίας. Το ΔΣ της Softomotive συμπληρώνουν οι δύο συνιδρυτές της Softomotive Μάριος Σταυρόπουλος (CEO) και Αργύρης Κανινής (COO) καθώς και ο διευθύνων εταίρος της Grafton Capital, Oliver Glyn Thomas.

Μένει να δούμε τι θα γίνει από εδώ και στο εξής, με την Softomotive να είναι πλέον στην «αγκαλιά» ενός τεχνολογικού κολοσσού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =