αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑSocar προς ελληνική κυβέρνηση: Θέλετε να επενδύσουμε στη χώρα σας;

Socar προς ελληνική κυβέρνηση: Θέλετε να επενδύσουμε στη χώρα σας;

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν το κομμάτι των ενεργειακών προαπαιτούμενων του Σεπτεμβρίου να αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης. Αν και στο σύνολό τους τα θέματα που αφορούν τα ενεργειακά αποτελούν τεχνικού χαρακτήρα ζητήματα που εκ πρώτης όψεως δε δικαιολογούν μείζον θέμα, στην πραγματικότητα οι καθυστερήσεις αλλά και παράμετροι των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, δεν κρίνονται ως ικανοποιητικές από την πλευρά των θεσμών με αποτέλεσμα να εκτιμάται από πολλές πλευρές ότι δημιουργούνται συνθήκες εμπλοκής.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, σε αυτό το σκηνικό, η υπόθεση του ΔΕΣΦΑ παίζει το δικό της ρόλο, καθώς χθες στο παζλ των επαφών, των δηλώσεων αλλά και των ρυθμιστικών αποφάσεων (έγκριση νέων ταριφών του ΔΕΣΦΑ από τη ΡΑΕ) ήρθε να προστεθεί η πρώτη – έστω και δια του τύπου του Αζερμπαϊτζάν – τοποθέτηση επί των πρόσφατων εξελίξεων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρακτορείο News.az η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν έχει στείλει επίσημο αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση και επιμένει να συναντηθεί με τον επικεφαλής της κυβέρνησης. Το Αζερμπαϊτζάν σκοπεύει να συζητήσει τις δυσκολίες στην αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Αζέρων σχεδιάζεται να είναι ο πρόεδρος της Socar Rovnag Abdullayev.

Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία καθώς ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας βρίσκεται στις ΗΠΑ. “Λαμβάνοντας υπόψη τις μη εποικοδομητικές τοποθετήσεις υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων, το Αζερμπαϊτζάν επιμένει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ελπίζει ότι η συνάντηση θα γίνει.

Το Αζερμπαϊτζάν ενδιαφέρεται μόνο για μία απάντηση: Ενδιαφέρεται η Ελληνική κυβέρνηση να δει την Socar ως μεγάλο επενδυτή στην οικονομία της; Η Socar ενδιαφέρεται για την ιδιωτικοποίηση, όμως τα μη εποικοδομητικά βήματα από κάποια πρόσωπα έχουν διαφοροποιήσει τις συνθήκες. Επομένως τα assets του ΔΕΣΦΑ έχουν μειωθεί. Θέλουμε υψηλού επιπέδου συζητήσεις για αυτές τις αλλαγές” αναφέρει το News.az επικαλούμενο πηγές από την πλευρά των Αζέρων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 20 =