αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSnap- success: Δυναμική είσοδος του Snapchat στο χρηματιστήριο

Snap- success: Δυναμική είσοδος του Snapchat στο χρηματιστήριο

Με ισχυρά κέρδη έκανε το ντεμπούτο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο τίτλος της Snap Inc μετά την άντληση περίπου 3,4 δις. δολαρίων στην αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της εταιρείας πίσω από τη δημοφιλή υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο Snapchat.

Η μετοχή της Snap κατέγραψε άλμα 44% στα 25 δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ νωρίτερα έφτασε τα 25 δολάρια. Πρόκειται για την πιο ενεργή μετοχή στο NYSE, καθώς 100 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια τα πρώτα 30 λεπτά συναλλαγών.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, η εταιρεία πούλησε 200 εκατ. μετοχές στο πλαίσιο της IPO στα 17 δολ. ανά μετοχή διαμορφώνοντας την κεφαλαιοποίηση της στα 19,7 δισ. δολ. με βάση τις μετοχές σε κυκλοφορία, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Snap άντλησε 3,4 δισ. δολ. μέσω της δημόσιας προσφοράς, τιμολογώντας τις μετοχές πάνω από το εύρος τιμών που είχε δώσει στα 14 δολ. με 16 δολ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη IPO εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης από την προσφορά του Twitter πριν από τρία χρόνια. Είναι επίσης η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που εισέρχεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο αυτό το έτος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − nine =