αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSMATH: Ένα meeting για εσένα που έχεις μια startup στους τομείς των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών

SMATH: Ένα meeting για εσένα που έχεις μια startup στους τομείς των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών

Είσαι καλλιτέχνης; Εκπροσωπείς έναν πολιτιστικό φορέα ή οργανισμό που θέλει να αναπτύξει νέα projects και υπηρεσίες; Έχεις ξεκινήσει μία startup ή εργάζεσαι στους τομείς των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών; Έχεις καινοτόμες ιδέες; Θέλεις να τις εξελίξεις; Αναζητάς νέες συνεργασίες; Το SMATH σε αφορά!

Την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 17.30, το INNOVATHENS powered by Samsung ανοίγει τις πόρτες του και σε προσκαλεί στο SM-art meeting για να γνωρίσεις το SMATH! Τι είναι; Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg MED 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, και στο οποίο συμμετέχει η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μαζί με 10 ακόμη εταίρους από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, την Κροατία και την Ισπανία. Κύριος στόχος του είναι να καλλιεργηθούν συνεργασίες μεταξύ δημόσιου τομέα, φορέων παραγωγής πολιτισμού, δημιουργικών επιχειρήσεων και καλλιτεχνών μέσω καινοτόμων μορφών clustering, στην περιοχή της Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια του SMATH, θα αναπτυχθούν creative nests, δημιουργικές «φωλιές», ανοιχτοί συνεργατικοί χώροι όπου καλλιτέχνες, start-ups και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (CCIs), αλλά και επαγγελματίες διαφορετικών κλάδων θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν, να ανταλλάσσουν ιδέες και καλές πρακτικές, να σχεδιάζουν μαζί νέα projects, προϊόντα και υπηρεσίες, με άξονα τρεις θεματικές: την κοινωνική συνοχή, την αστική ανάπλαση και τον υπεύθυνο τουρισμό. Τα projects αυτά θα «εκκολάπτονται», θα υποστηρίζονται επιχειρηματικά, ενώ θα ενθαρρύνεται παράλληλα η ανάπτυξη καινοτόμων δικτύων, η συνεργασία με δημόσιους φορείς και επενδυτές, θα διευκολύνεται η πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Το INNOVATHENS powered by Samsung, έχοντας ήδη διοργανώσει 7 κύκλους Επιχειρηματικού Επιταχυντή, από τους οποίους οι τρεις ήταν αφιερωμένοι στα CCIs –διαθέτοντας δηλαδή το απαραίτητο know how, κι έχοντας χτίσει ταυτόχρονα από το 2014 ένα σημαντικό δίκτυο συνεργατών, θα λειτουργήσει ως creative nest για την περιοχή, προσφέροντας στους ωφελούμενους μια σειρά από υπηρεσίες κι εργαλεία, όπως: εκπαιδευτικά workshops και σεμινάρια, συμβουλευτική, συμμετοχή σε εκθέσεις και φεστιβάλ στο εξωτερικό, υποστήριξη στην εύρεση πόρων, networking κ.ά.

«Σε καλούμε, λοιπόν, την Τρίτη 25 Ιουνίου από τις 17.30 στο INNOVATHENS, για να γνωρίσεις το SMATH και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Φυσικά, από το SΜ-art meeting δεν θα μπορούσαν να λείπουν και μερικά… inspiring talks! Για αρχή, η Αγγελική Δεμερτζή, υποψήφια διδάκτορας στο Εργαστήριο Χωροταξίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, θα μας μιλήσει από τη δική της ερευνητική ματιά για τα CCIs και τη σχέση τους με τον αστικό χώρο. Στη συνέχεια, θα ακούσουμε εκπροσώπους επιτυχημένων projects που συνδυάζουν μοναδικά τη δημιουργία με το κοινωνικό αντίκτυπο. Μαζί μας, λοιπόν, θα είναι η Δώρα Μασλίντση, υπεύθυνη Συνδρομών & Διαφήμισης του περιοδικού δρόμου «σχεδία», που θα μας μιλήσει για το Σχεδία Home, η ομάδα ‘Όχι παίζουμε’ θα μας συστήσει το UrbanDig project που, αυτή την περίοδο, δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ρωμαϊκού Αδριάνειου Υδραγωγείου, ενώ η Βη Μπουγάνη, CEO του Sustainable Food Movement έρχεται να μας προτείνει τον ιδανικό συνδυασμό: δημιουργικότητα & βιωσιμότητα! Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα ξεχωριστό workshop, με εισηγήτρια τη Ματίνα Μάγκου, σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης και έργων με κοινωνικό αντίκτυπο, μέσα από το οποίο θα προκύψουν σίγουρα… μη αναμενόμενες συνέργειες κοινωνικής καινοτομίας, θα αποτελέσει την αρχή για έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ εκπροσώπων παραγωγής πολιτισμού, CCIs και επιχειρήσεων», τονίζουν οι διοργανωτές.

Σε περιμένουμε για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, μα πάνω απ’ όλα για να ανοίξουμε νέες δημιουργικές πόρτες!

May the arts be with us!

#SMATH
#SMATHEUproject

#20yrsTECHNOPOLIS

Και μην ξεχάσεις: για να συμμετάσχεις στο SMart meeting, πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε εγγραφή και να συμπληρώσεις τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις εδώ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + three =