αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSmartify: Η εφαρμογή που σου λέει όλες τις πληροφορίες για οποιοδήποτε έργο τέχνης έχεις μπροστά σου

Smartify: Η εφαρμογή που σου λέει όλες τις πληροφορίες για οποιοδήποτε έργο τέχνης έχεις μπροστά σου

Μια «έξυπνη» εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με το όνομα Smartify σχεδιάστηκε για να δίνει πληροφορίες σχετικά με τα έργα τέχνης και τους δημιουργούς τους. Έτσι λοιπόν δεν χρειάζεται πια να είναι κανείς «διαβασμένος» προτού επισκεφτεί μια γκαλερί ή ένα μουσείο ή προτού σταθεί μπροστά από φημισμένα (και όχι μόνο) έργα τέχνης.

Οι δημιουργοί της εφαρμογής, που την παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα, στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου, την περιέγραψαν ως το αντίστοιχο «Shazam (την εφαρμογή που αναγνωρίζει τους τίτλους των τραγουδιών και τα ονόματα των καλλιτεχνών) στον χώρο της τέχνης».

«Σκανάροντας» ένα πίνακα με το κινητό τους τηλέφωνο οι χρήστες μπορούν, μέσω της εφαρμογής Smartify, να λαμβάνουν επιτόπου πληροφορίες για τους τίτλους των έργων τέχνης και για τους δημιουργούς τους, όπως σημειώνει η ΕΡΤ.

Πάνω από 30 από τα μεγαλύτερα μουσεία του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των National Gallery (Λονδίνο), Rijksmuseum (Άμστερνταμ), The Met (Νέα Υόρκη) και LACMA (Λος Άντζελες) χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή.

Εκτός από το να λάβουν πληροφορίες για τα έργα και τους δημιουργούς τους, οι χρήστες του Smartify μπορούν ακόμα να αποκτήσουν πρόσβαση σε συνεντεύξεις καλλιτεχνών ή ακόμα και να αξιοποιήσουν άλλο, πολυμεσικό υλικό, που τίθεται στη διάθεση τους.

Η Άννα Λόου, μια εκ των ιδρυτών της εταιρείας, ανέφερε στην ιστοσελίδα Dezeen: «Η ομάδα μας αγαπούσε πάντα να επισκέπτεται μουσεία και γκαλερί, και να βλέπει τέχνη. Ανακαλύψαμε ότι αποκτούσαμε πολύ πιο βαθιά κατανόηση και σύνδεση με ένα έργο τέχνης, όταν μαθαίναμε ιστορίες για αυτό και για το περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε».

Προκειμένου να βελτιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας αναγνώρισης εικόνας που χρησιμοποιεί η εφαρμογή, η ομάδα υλοποίησής της αναμένεται να συνεργαστεί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Wikemedia Foundation, για να χρησιμοποιήσει και τη γκαλερί εικόνων της Wikipedia.

Προς το παρόν, το Smartify δεν αναγνωρίζει έργα τέχνης τα οποία δεν είναι «αποθηκευμένα» στη βάση δεδομένων του.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρει η εφαρμογή, οι χρήστες του Smartify μπορούν να «σώσουν» τα αγαπημένα τους έργα τέχνης και να τα μοιράζονται με την κοινότητα χρηστών της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =