αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Ελληνίδα streamer που κάνει 8ωρες live μεταδόσεις και έχει ένα κανάλι στο Twitch με 21 χιλ. followers

Η Ελληνίδα streamer που κάνει 8ωρες live μεταδόσεις και έχει ένα κανάλι στο Twitch με 21 χιλ. followers

Και τελικά, μπορεί αυτό που ονομάζουμε gaming streamer να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα; ‘Η έστω μια παράλληλη πηγή εσόδων; Ρωτήσαμε την SLaki (ή αλλιώς Μαρία Σμυρλή). Και απάντησε.

Η ίδια έχει χτίσει ένα Ελληνόφωνο κανάλι στο Twitch το οποίο πλέον διαθέτει 21 χιλ. followers. Μάλιστα η SLaki είναι γνωστή και για τα… 8ωρα live streamings που κάνει ανάμεσα σε άλλα. Μιλώντας στο It’s Possible εξηγεί πως ξεκίνησε την ιντερνετική διαδρομή της, περιγράφει το πιο αστείο περιστατικό που έχει τύχει σε live της, ενώ μιλά και για τον εξοπλισμό που χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει να streamάρει.

Πότε ξεκινήσατε το game streaming και πως καταφέρατε να χτίσετε μια κοινότητα με 21 χιλ. followers στο κανάλι σας στο Twitch; Και μάλιστα πρόκειται για ένα Ελληνόφωνο κανάλι

Ξεκίνησα 3 Φεβρουαρίου 2019 να streamαρω, στην αρχή για πλάκα, ανοίγοντας απλά την κάμερα χωρίς να ξέρω τι να κάνω. Μετά απο καιρό και πολλές θυσίες και δυσκολίες αφοσιώθηκα αποκλειστικά με το streaming και πλέον streamάρω καθημερινά για τουλάχιστον 8 ώρες. Όλη αυτή η προσπάθεια και η αδιάκοπη τριβή οδήγησε στο να χτίσουμε ενα community -μια παρέα.

Όσοι έχουμε παρακολουθήσει τα live streamings σας, βλέπουμε ότι αλληλεπιδράτε συνεχώς με το κοινό ενώ παίζετε τα παιχνίδια. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι όλο αυτό;

Η αλληλεπίδραση με το κοινό την ώρα του παιχνιδιού είναι μια ικανότητα την οποία αποκτάς δύσκολα αλλά ταυτόχρονα είναι απολύτως απαραίτητη για έναν streamer.

Πρέπει να δουλέψεις στο να μπορείς να ισορροπήσεις την αλληλεπίδραση με το κοινό και την καλή απόδοση στο παιχνίδι, δηλαδή χωρίς το ένα να εμποδίζει το άλλο.

Σας έχει τύχει κάποιο αστείο ή απρόσμενο περιστατικό κατά τη διάρκεια κάποιου streaming;

Εννοείται πως σε μια ζωντανή μετάδοση τα “bloopers” είναι αναπόφεκτα, για κάποιους θεατές αποτελεί και βασικό στοιχείο για να παρακολουθήσουν ενα κανάλι.

Ένα απο τα δικά μας περιστατικά ήταν όταν έμενα με τον πατέρα μου, στις αρχές του stream και πέρασε μπροστά στην κάμερα ανενόχλητος φορώντας μόνο το εσώρουχό του.

Περιστατικά σαν αυτά μένουν στο κανάλι και αποτελούν συχνά σημείο αναφοράς για τους θεατές.

Ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός που χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει μια τέτοια δραστηριότητα;

Μια κάμερα.

Μπορεί για κάποιους να φανεί παράλογο αλλά για να ξεκινήσεις είναι πολύ λίγες οι απαιτήσεις.

Ίσως αργότερα μπορείς να προσθέσεις και ένα μικρόφωνο. (γελώντας)

Μπορεί αυτό που ονομάζουμε gaming streamer να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα; ‘Η έστω μια παράλληλη πηγή εσόδων

ΝΑΙ.

Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, ειδικά στην πλατφόρμα του Twitch καθώς το ελληνικό κοινό είναι περιορισμένο.

Σίγουρα δεν ξεκινάς με έτοιμο μισθό και θα σκεφτείς πολλές φορές οτι δεν αξίζει, αλλά όπως οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, έτσι και το streaming θέλει να το αγαπάς και να αφοσιωθείς σε αυτό.

Ποια είναι η Νο1 συμβουλή που θα δίνατε σε κάποιον/α που θέλει να ξεκινήσει ένα streaming κανάλι;

Να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να τον γνωρίσει και να είναι ο εαυτός του. Θα περάσουν πολλά άτομα απο το κανάλι σου, αλλά αυτοί που θα μείνουν, θα μείνουν για τη προσωπικότητά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + five =