αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSkyscanner: H μικρή startup που έγινε ο «γίγαντας» των 1,7 δισ. δολαρίων

Skyscanner: H μικρή startup που έγινε ο «γίγαντας» των 1,7 δισ. δολαρίων

Αν κάνεις ταξίδια με αεροπλάνο, πιθανότατα γνωρίζεις την Skyscanner. Είναι η διάσημη πλατφόρμα η οποία μπορεί να σου βρει μέσα σε δευτερόλεπτα τα πιο φθηνά εισιτήρια για το ταξίδι που θες να κάνεις.

Η Skyscanner είναι μια πολυβραβευμένη γρήγορη μηχανή σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων και ενοικίασης αυτοκινήτου, την οποία και εμπιστεύονται πάνω από 60 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα για να βρουν τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια ανάμεσα σε χιλιάδες αεροπορικές εταιρείες και online ταξιδιωτικά πρακτορεία. Με λίγα λόγια σας γλιτώνει χρόνο και χρήμα.

Η εταιρία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά στον τομέα των ταξιδίων και είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς κρυφές χρεώσεις. Το app της Skyscanner έχει πάνω από 60 εκατομμύρια downloads.

Κι όμως, κάποτε η εταιρία ξεκίνησε ως μια μικρή startup. Ιδρύθηκε από τους Gareth Williams, Barry Smith, and Bonamy Grimes.

Το 2012 έκλεισε συνεργασία με τον κινεζικό κολοσσό Baidu. Το «Google της Κίνας», όπως το αποκαλούν πολλοί.

Το 2015 η εταιρία απασχολούσε ήδη 600 εργαζομένους. Το 2016, η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρία της Κίνας, Ctrip, εξαγόρασε το Skyscanner προς 1,75 δισ. δολάρια.

Και όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα. Επειδή 3 άνθρωποι ήθελαν να βρουν εύκολα και γρήγορα, τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

https://www.maserati.com/mediaObject/sites/regional/gb/Maserati-100/Sized-headshots.zip/Sized-headshots/Bonamy-Grimes,-Gareth-Williams,-Barry-Smith--left-to-right-/resolutions/res-870x582/Bonamy-Grimes,-Gareth-Williams,-Barry-Smith--left-to-right-.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + seventeen =