αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSkype: Προσφέρει βιντεοκλήσεις χωρίς να φτιάξεις λογαριασμό ή να κατεβάσεις λογισμικό

Skype: Προσφέρει βιντεοκλήσεις χωρίς να φτιάξεις λογαριασμό ή να κατεβάσεις λογισμικό

Με το Zoom να πασχίζει να διατηρήσει τη φήμη του λόγω των τελευταίων γεγονότων αναφορικά με την ασφάλεια που προσφέρει, το Skype βρίσκει την ευκαιρία να λανσάρει μία νέα λειτουργία.

Το Skype φέρνει μία νέα μορφή βίντεο-κλήσεων κατά την οποία κανένας από τους συμμετέχοντες της κλήσης δεν χρειάζεται να δημιουργήσει λογαριασμό, με παρόμοιο τρόπο όπως και στο Zoom. Η διαφορά όμως του Skype με το Zoom είναι ότι ούτε ο χρήστης που δημιουργεί το χώρο τηλεδιάσκεψης, χρειάζεται να κάνει εγγραφή ή να εγκαταστήσει λογισμικό στη συσκευή του.

Η λειτουργία ονομάζεται Meet Now και το Skype αναφέρεται σε αυτή ως μία εύκολη λύση να συνομιλήσεις με όλους χωρίς να κατεβάσεις κανένα πρόγραμμα ή να χάσεις χρόνο πληκτρολογώντας τα στοιχεία σου για τη δημιουργία προφίλ. Οι χρήστες ανοίγουν απλά μία σελίδα στο Internet και ξεκινούν τη βίντεο-κλήση σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, με δυνατότητα να προσκαλέσουν τον οποιονδήποτε σε αυτό το δωμάτιο.

Και για αυτούς που έχουν ήδη εγκατεστημένο το Skype, μπορούν να συμμετέχουν και με τους δύο τρόπους ενώ μπορούν εξίσου και αυτοί να προσκαλέσουν φίλους. Η σελίδα που δημιουργείται αποκλειστικά για τη βίντεο-κλήση δεν έχει χρονικό περιθώριο λήξης και δεν βάζει περιορισμούς αναφορικά με τη χρήση της web κάμερας. Οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν μηνύματα chat μεταξύ τους ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να θολώσει κάποιος μέρος της εικόνας του βίντεο (blur effect), ειδικά στην περίπτωση που για παράδειγμα δεν έχει συγυρίσει το δωμάτιο.

Η δυνατότητα είναι ήδη διαθέσιμη πατώντας εδώ ή επιλέγοντας τη λειτουργία Meet Now μέσα από το Skype.

Πηγή: insomnia.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =