αρχικηVIRALSkiplagging: Το «κόλπο» που χρησιμοποιούν πολλοί επιβάτες για να γλυτώσουν χρήματα στις πτήσεις

Skiplagging: Το «κόλπο» που χρησιμοποιούν πολλοί επιβάτες για να γλυτώσουν χρήματα στις πτήσεις

Ένα ιδιαίτερο «κόλπο» έχουν βρει πολλοί επιβάτες για να γλυτώνουν χρήματα στις πτήσεις. Είναι το «skiplagging», το οποίο όπως μεταδίδει το Business Insider είναι η κράτηση εισιτηρίων με ανταπόκριση στο αεροδρόμιο του πραγματικού προορισμού των επιβατών. Στο πλαίσιο αυτό, οι ταξιδιώτες πραγματοποιούν κανονικά την πτήση μέχρι το πρώτο αεροδρόμιο της ανταπόκρισης και στη συνέχεια παραλείπουν τη δεύτερη πτήση.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπάρχει δυνατότητα να διασώσουν πολλά χρήματα σε μία περίοδο κατά την οποία το υψηλό κόστος των καυσίμων και η εκρηκτική ζήτηση για ταξίδια καθιστά τα εισιτήρια ακριβά και επιβαρύνει συνολικά τον κλάδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα του Business Insider, ένα αλέ ρετούρ ταξίδι από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Άμστερνταμ στο τέλος Ιουνίου με τον ολλανδικό αερομεταφορέα σημαίας KLM ξεκινούσε πριν από λίγες ημέρες από 2.850 δολάρια.

Ωστόσο, αλλάζοντας τον τελικό προορισμό μόνο της αναχώρησης και βάζοντας το Λονδίνο με ανταπόκριση στο Άμστερνταμ, κατέβαζε το συνολικό κόστος του αλέ ρετούρ περίπου στα 2.150 δολάρια. Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιστροφή παρέμεινε απευθείας πτήση από το Άμστερνταμ στη Νέα Υόρκη, ώστε να μην διακινδυνεύσει κανείς να ακυρωθεί το ταξίδι του λόγω απουσίας στην πρώτη πτήση.

Το Skiplagged πάντως έχει επισημάνει πως αυτή η στρατηγική δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν κανείς θέλει να πάρει μαζί του μεγάλες βαλίτσες, διότι όσες μπαίνουν στο κάτω μέρος του αεροσκάφους μεταβαίνουν αυτόματα στον τελικό προορισμό και είναι δύσκολο να τις ανακτήσει κανείς στη μέση του προκαθορισμένου ταξιδιού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 12 =