αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Πέντε καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Εάν θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο παραγωγικοί, θα χρειαστείτε ένα πρακτικό σχέδιο. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις «μεγάλες αποφάσεις». Οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν φτιάξει τις δικές τους καθημερινές ρουτίνες. Έχουν βάλει στο πρόγραμμα τους συγκεκριμένες συνήθειες, που τους βοηθούν να εξελίσσονται και να πηγαίνουν πιο κοντά στους στόχους τους.

Αν έχεις λάθος συνήθειες, αυτό οδηγεί σε απώλεια ευκαιριών, χρημάτων, γνώσεων και ικανότητας, όπως λέει το αμερικανικό addicted2success.com. Και παραθέτει 5 καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι. Όπως θα δεις οι περισσότερες από αυτές είναι μικρά πράγματα που σχεδόν ο καθένας μπορεί να εντάξει στην καθημερινότητα του.

1# Ξύπνα πολύ νωρίς. Άνθρωποι όπως ο Tim Cook (Apple) ή ο Jack Dorsey (Twitter) ξυπνούν… πριν χαράξει ο ήλιος. Κάθε ημέρα. Έτσι μπορείς να έχεις περισσότερες διαθέσιμες ώρες για να κάνεις όσα θες. Και κάτι ακόμα: Νωρίς το πρωί, υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί. Ο business γκουρού, Robin Sharma, έχει αναφερθεί πολλές φορές στην σημασία του να ξυπνάς στις 5 το πρωί, όταν οι υπόλοιποι άνθρωποι κοιμούνται. Τότε που ο «θόρυβος» και οι αντιπερισπασμοί είναι λιγότεροι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη ώρα της ημέρας σου, ανάμεσα στις 5:00 και στις 6:00, μπορεί να κάνει τη διαφορά. «Στις 5 το πρωί είναι η πιο ήσυχη ώρα της ημέρας» είπε ο Sharma σε πρόσφατη συνέντευξη του.

2# Παρέμεινε motivated. Η έμπνευση και η ώθηση δεν θα έρθουν από μόνες τους. Πρέπει να κινηθείς και εσύ σωστά. Βάλε γύρω σου θετικούς ανθρώπους που μπορούν να σε τραβήξουν και εσένα προς τον δρόμο της επιτυχίας. Συζήτησε μαζί τους. Παρακολούθησε ομιλίες που μπορούν να σε εμπνεύσουν. Ταινίες ή Podcasts. Ακόμα και λίγη μουσική ενώ δουλεύεις, μπορεί να σου δώσει επιπλέον ώθηση μέσα στον «μαραθώνιο».

3# Καθημερινό διάβασμα. Κάτι για το οποίο έχουμε μιλήσει σε αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, έχουν το διάβασμα μέσα στο πρόγραμμα τους. Άνθρωποι όπως ο Bill Gates και ο Warren Buffett θα βρουν πάντα λίγο χρόνο για να διαβάσουν ένα βιβλίο, όσο φορτωμένο κι αν είναι το ημερήσιο πρόγραμμα τους. Έτσι παίρνουν νέες γνώσεις, ενώ παράλληλα χαλαρώνουν το μυαλό τους από τις σκοτούρες της ημέρας.

4# Έξυπνος καθορισμός στόχων. Παίζει ρόλο το πως σχεδιάζεις αυτά που θες να πετύχεις. Δεν έχει νόημα απλά να λες τους στόχους που θες να πετύχεις. Αυτό που είναι σημαντικότερο, είναι να καθορίσεις τα tasks που θα σε ο οδηγήσουν εκεί που θες. Οι πλούσιοι επιχειρηματίες είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι για να επιτύχουν αυτό που θέλουν. Φτιάξε τον δικό σου «χάρτη», με λεπτομέρειες. Και φυσικά θέσε στον εαυτό σου τα σχετικά deadlines- αλλιώς είναι πιθανό να σε καταπιεί… η αναβλητικότητα.

5# Σκέψου διαφορετικά. Τα ευφυή άτομα δεν χάνουν χρόνο. Καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν μόνο 24 ώρες μέσα στην ημέρα. Είναι δύσκολο να κάνετε το come back, αν χάνετε χρόνο συνεχώς λόγω άσκοπων εργασιών και λάθος συμπεριφοράς. Επίσης οι παραγωγικοί άνθρωποι αναζητούν άλλους ανθρώπους που συμπληρώνουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους, έτσι ώστε να συνεργαστούν.

Την ίδια στιγμή βάζουν σε εφαρμογή τα εξής, ανάμεσα σε άλλα: Δεν περιμένουν να είναι τέλειοι για να ξεκινήσουν. Αποδέχονται ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Προσπαθούν να περιορίσουν τους περισπασμούς. Έχουν ενθουσιασμό. Εστιάζουν στις θετικές σκέψεις. Προσδιορίζουν τι τους εμποδίζει να φτάσουν στον στόχο τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − eleven =