αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSimon Sinek: Το ψυχολογικό τρικ για να μην νιώσεις ποτέ ξανά αγχωμένος

Simon Sinek: Το ψυχολογικό τρικ για να μην νιώσεις ποτέ ξανά αγχωμένος

Για τον Simon Sinek έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για τον bestseller συγγραφέα, ο οποίος εστιάζει τα τελευταία χρόνια σε θέματα που αφορούν τους Millennials. Ενώ είναι επίσης γνωστός για τις ομιλίες που κάνει- πολλές εκ των οποίων γίνονται viral.

Σε μια από τις ομιλίες του, ο Sinek εξηγεί το πως θα καταπολεμήσεις το άγχος σου. Για την ακρίβεια, το πως δεν θα νιώσεις αγχωμένος ποτέ ξανά.

Και παραθέτει ένα ψυχολογικό τρικ, το οποίο εφαρμόζουν και αρκετοί αθλητές: Κάθε φορά που νιώθεις ότι είσαι αγχωμένος, «αντάλλαξε» αυτό το συναίσθημα με τον ενθουσιασμό. Αν για παράδειγμα έχεις να κάνεις μια ομιλία μπροστά σε πολύ κόσμο, μην σκέφτεσαι ότι είσαι αγχωμένος, αλλά πες στον εαυτό σου ότι είσαι ενθουσιασμένος.

Το ίδιο έχει εφαρμόσει και ο γνωστός συγγραφέας, όπως εξηγεί. Με το να «ανταλλάσσεις» το άγχος με τον ενθουσιασμό, καταπολεμάς παράλληλα μερικά συμπτώματα που εμφανίζονται στο σώμα μας όταν είμαστε αγχωμένοι. Όπως η ταχυπαλμία ή ο ιδρώτας. Εξασκώντας αυτή την τεχνική, από ένα σημείο και μετά θα γίνεται αυτόματα. Και το άγχος θα φύγει μια για πάντα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνες λένε ότι είναι χρήσιμο να περνάς χρόνο μόνος. Και εδώ είναι 50 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + eighteen =