αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑShow me your code: Η τεχνολογική κοινότητα στην οποία οι φοιτητές μπορούν να δημοσιεύουν τα projects τους

Show me your code: Η τεχνολογική κοινότητα στην οποία οι φοιτητές μπορούν να δημοσιεύουν τα projects τους

Δεν αρκεί μόνο να φτιάξεις ένα digital project. Το επόμενο βήμα, είναι να το βγάλεις στο ευρύ κοινό. Να δουν όλοι αυτό που έχεις δημιουργήσει, να το δοκιμάσουν, να δώσουν feedback. Να ανοιχτούν νέοι δρόμοι και να δημιουργηθούν ευκαιρίες. Αυτό το «κενό» εντόπισε ο Σπύρος Καφτάνης και ίδρυσε την πλατφόρμα Show me your code. Πρόκειται ουσιαστικά για μία κοινότητα η οποία έχει σκοπό να ενθαρρύνει όλους τους φοιτητές του προγραμματισμού να ασχοληθούν ενεργά με την υλοποίηση εφαρμογών και την επίλυση προβλημάτων δίνοντας τους παράλληλα σημαντικά προσωπικά οφέλη. Εκεί μπορεί ο καθένας μπορεί να ανεβάζει open source εφαρμογές ή άρθρα επώνυμα, έχοντας επιπλέον τη δυνατότητα να βγάζει χρήματα από αυτά με donations ή από διαφημίσεις.

«Η ιδέα ήρθε στην ουσία επειδή ήταν κάτι που είχαμε ανάγκη. Από παλαιότερα δημιουργούσαμε εφαρμογές τις οποίες όμως δε μπορούσαμε να δείξουμε προς τα έξω στο ευρύ κοινό, κάτι που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό όπως αποδείχτηκε», τονίζει ο Σπύρος Καφτάνης, μιλώντας στο It’s Possible.

Και συμπληρώνει: «Θέλαμε ο κόσμος να μπορεί να δει αυτά που φτιάχνουμε και να συνεισφέρει σε αυτά. Επίσης θέλαμε να μας ανοίξουν δρόμοι και να μας προκύψουν ευκαιρίες, πράγμα που συνέβη σε πολλά από τα μέλη μας. Και το σημαντικότερο ήταν ότι θέλαμε να δώσουμε κίνητρα στους φοιτητές να ασχοληθούν με κάποιο πραγματικό project και την επιχειρηματικότητα αναπτύσσοντας skills, χωρίς να μένουν προσκολλημένοι στις γνώσεις που προσφέρει η σχολή μιας και αυτές είναι αρκετά περιορισμένες και δε συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας, πράγμα που ευτυχώς καταλάβαμε νωρίς».

Τα οφέλη για έναν φοιτητή πληροφορικής ακόμα και αν είναι αρκετά άπειρος είναι πολλά, αν επιλέξει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα.

Αρχικά η δουλειά του καθενός θα προβάλλεται σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων που επισκέπτονται το site. Κατά μέσο όρο ο αριθμός αυτός είναι περίπου 7000 μοναδικοί επισκέπτες το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν τις δημιουργίες σου πράγμα το οποίο θα δώσει feedback, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν νέο προγραμματιστή. Επιπλέον σημαίνει ότι πολλά άτομα που σχηματίζουν ομάδες προγραμματιστών ή επιχειρήσεις θα δουν τη δουλειά σου και πιθανόν να σου κάνουν διάφορες προτάσεις και να σου δώσουν ευκαιρίες, πράγμα που συμβαίνει ήδη στο showmeyourcode. Από την εμπειρία μας τον τελευταίο χρόνο αυτό είναι το σημαντικότερο όφελος που μπορεί να αποκομίσει κάποιος.

Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να βγάλεις άμεσα χρήματα. Ο κάθε χρήστης έχει ένα donate button που συνδέεται με τον paypal λογαριασμό του. Έτσι όποιος βρει τη δημιουργία σου χρήσιμη ή σημαντική μπορεί εύκολα να σε επιβραβεύσει με κάποια χρήματα. Επιπλέον ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει τις δικές του διαφημίσεις (από google ή από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία) και να κερδίζει άμεσα κάποια χρήματα από αυτές.

Τέλος, τον τελευταίο καιρό ξεκίνησε η κατηγορία “university projects” στην οποία ο κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάσει τα project τα οποία έκανε στη σχολή του σε ένα μοναδικό link το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει στο βιογραφικό του σημείωμα ή οπουδήποτε αλλού του φανεί χρήσιμο.

Για να γίνεις μέλος στη κοινότητα αρκεί να επισκεφτείς το https://showmeyourcode.org/ και να επιλέξεις “sign up”. Όλες οι υπηρεσίες, ο χώρος στο site, ο χώρος στον server κτλ παρέχονται δωρεάν και η εγγραφή δεν αποτελεί φυσικά κάποια δέσμευση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =