αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSenseOne: H Ελληνική startup που βραβεύτηκε ως μια από τις κορυφαίες στον κόσμο, στο πεδίο του Internet of Things

SenseOne: H Ελληνική startup που βραβεύτηκε ως μια από τις κορυφαίες στον κόσμο, στο πεδίο του Internet of Things

Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς στο χώρο του Internet of Things βραβεύτηκε η ελληνική startup SenseOne της Singularlogic, από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής & Υπηρεσιών Τεχνολογίας Witsa.

Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής & Υπηρεσιών Τεχνολογίας WITSA επέλεξε την SenseOne, εταιρεία του Ομίλου SingularLogic, ως Merit Winner στην κατηγορία «Emerging Digital Solutions Award» στο πλαίσιο των «2018 WITSA Global ICT Excellence Awards» τα οποία αποτελούν κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό για την ανάδειξη των καλύτερων εταιρειών τεχνολογίας σε νέους και αναπτυσσόμενους τομείς της αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών.

Η βράβευση έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου του WITSA, που πραγματοποιήθηκε στο Hyderabad της Ινδίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.500 συνέδρων από όλο τον κόσμο και εκπροσώπων των 80 εθνικών συνδέσμων πληροφορικής οι οποίοι σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας.

Η εθνική υποψηφιότητα της SenseOne υποδείχθηκε από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) με κριτήριο τις εξαιρετικές επιδόσεις της SenseOne IoT Platform στις θεματικές αγορές των ψηφιακών λύσεων Internet of Things για «Smart Buildings” και “Smart Cities».

Η SenseOne Technologies αποτελεί μια καινοτόμο εταιρεία παραγωγής λογισμικού που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες λύσεις Internet of Things για κτήρια. Το βασικό προϊόν της είναι η πλατφόρμα λογισμικού buildingSense, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για τη διαχείριση και την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και φυσικού αερίου σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των κτηριακών υποδομών και συστημάτων (δίκτυα υπολογιστών, ανελκυστήρες, συστήματα CCTV, access control, συστήματα θέρμανσης/κλιματισμού, φωτισμού κ.λπ.).

Η SenseOne έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους «Top 50 Most Promising IoΤ Solution Providers 2015» στην παγκόσμια αγορά του Internet of Things από την έγκριτη αμερικανική διαδικτυακή πλατφόρμα αξιολόγησης λύσεων τεχνολογίας CIOReview (Fremont, California), ενώ το λογισμικό buildingSense έχει λάβει αξιόλογες διακρίσεις, όπως το «Business IT Excellence 2014 – Best Energy Efficiency Software Award», το «Environmental Silver Award 2015» και το «Energy Mastering Silver Award 2015» για τα αποτελέσματα της μείωσης κόστους και της βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προσφέρει ήδη σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, η SenseOne έχει αναπτύξει συνδυαστικές λύσεις Internet of Things – Building Information Modelling (ΒΙΜ) για την ψηφιακή διαχείριση μεγάλων αστικών υποδομών (αεροδρόμια, εμπορικά πάρκα, μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, μαρίνες, μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα κλπ.), καθώς και εφαρμογές Industrial Internet of Things για την ψηφιακή διαχείριση βιομηχανικού εξοπλισμού για μεγάλες επιχειρήσεις. Τον Ιούλιο του 2016 η SingularLogic έγινε ο στρατηγικός επενδυτής της εταιρείας συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο της Senseone κατά 51%

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτήν τη διάκριση λόγω του παγκόσμιου κύρους και του θεσμικού χαρακτήρα των βραβείων WITSA. Η SenseOne, μέλος του Ομίλου SingularLogic, κέρδισε την αναγνώριση της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών λόγω των πρωτοποριακών έργων Internet of Things που έχει υλοποιήσει κατά την τελευταία τριετία με εφόδια το ταλέντο μίας εξαιρετικής ομάδας Ελλήνων επαγγελματιών της Πληροφορικής, την εξωστρέφεια και την ικανότητα ανάπτυξης συνεργασιών διεθνούς εμβέλειας. Για την επιτυχία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάνω από όλα τους πελάτες μας οι οποίοι μας έδωσαν τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε πρωτοποριακές λύσεις Internet of Things σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.», δήλωσε ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, CEO της SenseOne και Executive Vice President του SingularLogic Group.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =