αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSatya Nadella: «Να εκδημοκρατίσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη»

Satya Nadella: «Να εκδημοκρατίσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη»

O Satya Nadella, o CEO της Microsoft, πιστεύει στον εκδημοκρατισμό της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) και τονίζει τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εξ’ορισμού αρνητικά, σύμφωνα με τον Satya Nadella, καθώς η εξέλιξή της μπορεί να βοηθήσει την καθημερινή ζωή των εργαζόμενων και όχι να τους στερήσει το δικαίωμα στην εργασία. Κεντρικό στοιχείο της εξέλιξης της Τεχνητής Νοημοσύνης για τον Satya Nadella είναι ο εκδημοκρατισμός της, καθώς δεν πρέπει να γίνεται λόγος μόνο για μερικές εταιρείες που βρίσκονται στην αιχμή της έρευνας και εξέλιξης της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, αλλά για την καθολική εφαρμογή της προς όφελος της ανθρωπότητας.

Η Microsoft, δια στόματος Satya Nadella, σημειώνει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να ιδωθεί από μία περισσότερο ανθρωπιστική σκοπιά, ειδικά στο κομμάτι του εργατικού δυναμικού, ενώ τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι το κομμάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο σε κάθε χρήση της, αρκεί να υπάρχει ο ανάλογος σχεδιασμός από τους δημιουργούς της. Όπως σημειώνει το Pestaola.gr, η Microsoft είναι από τους σημαντικότερους παίκτες στην κατηγορία της εφαρμογής τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης σε εργαλεία της καθημερινότητας.

Το 2016 η Microsoft έδειξε κάποια εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης όπως είναι κάποια chatbots, παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον της για την τεχνολογία αυτή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 15 =