αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSapho: Η startup που πάει ενάντια… στο Cloud και «σήκωσε» 14 εκατ. δολάρια

Sapho: Η startup που πάει ενάντια… στο Cloud και «σήκωσε» 14 εκατ. δολάρια

Η τεχνολογία του cloud, που πρωτολανσαρίστηκε στην αγορά το 1999 από τη Salesforce, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο υψηλότερο σημείο απήχησής της. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εγκαταλείπουν τις εσωτερικές εφαρμογές δεδομένων και στρέφονται σε αυτή, ενώ οι startup εταιρείες προτιμούν το Cloud γιατί τους προσφέρεται η δυνατότητα μεταφοράς προϊόντων λογισμικού, χωρίς την αγορά διακομιστών, ενώ μπορούν κάνουν και τον υπολογισμό της αποτίμησης του κεφαλαίου τους πολύ εύκολα.

Μία startup τόλμησε να πάει κόντρα στο τεχνολογικό ρεύμα της εποχής! Πρόκειται για τη Sapho, η οποία παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού σε εταιρείες που χρησιμοποιούν ακόμη την τεχνολογία που κάποτε έκανε θραύση. Παρέχει, δηλαδή, λογισμικό που εγκαθίσταται σε υπολογιστές που βρίσκονται στα γραφεία μίας επιχείρησης (on-premise), ασφαλώς χωρίς τη χρήση του cloud.

Όταν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sapho, Φουάντ Ελ Ναγκάρ, βρισκόταν σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση της ιδέας του έβρισκε κλειστές πόρτες. Η ιδέα του χαρακτηριζόταν στην καλύτερη περίπτωση αφελής ή τρελή και στη χειρότερη ηλίθια από τους υποψήφιους επενδυτές, όπως σημειώνει το Enikonomia.gr.

Η εταιρεία αυτή, όμως, κατάφερε να κερδίσει τελικά την εμπιστοσύνη όσων αμφισβητούν την παντοκρατορία του cloud, κι έτσι πριν λίγες ημέρες, σε έναν γύρο χρηματοδότησής της, κατάφερε να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 14 εκατομμυρίων δολαρίων από μία ομάδα επενδυτών με επικεφαλής την Caffeinated Capital.

Στόχος της Sapho είναι να εντάξει στο πελατολόγιό της μεγάλες εταιρείες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν συστήματα παλαιού τύπου για τα οποία κάποτε πλήρωναν εκατομμύρια, με μικρότερο κόστος και ταχύτερη εξυπηρέτηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =