αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSalesforce προς εργαζομένους: Μπορείτε να δουλεύετε remote ως το τέλος του 2020. Ακόμα κι αν ανοίξουμε τα γραφεία

Salesforce προς εργαζομένους: Μπορείτε να δουλεύετε remote ως το τέλος του 2020. Ακόμα κι αν ανοίξουμε τα γραφεία

Με φουλ ρυθμούς στην νέα εποχή φαίνεται ότι μπαίνει η Salesforce. Ο τεχνολογικός κολοσσός ενημέρωσε τους εργαζομένους του ότι θα έχουν την επιλογή να δουλεύουν remote ως το τέλος του 2020. Αυτό θα ισχύει ακόμα κι αν ανοίξουν τα γραφεία της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι η Salesforce έχει 160 γραφεία σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι όμως η μόνη εταιρία που πάει σε αυτό το μοντέλο, στην μετά καραντίνας εποχή. Πριν μερικές ημέρες το Twitter ανακοίνωσε στους εργαζομένους του ότι μπορούν στο εξής να δουλεύουν remote για πάντα.

«Ήμασταν οι μοναδικοί που ήμασταν σε θέση να ανταποκριθούμε γρήγορα και να επιτρέψουμε στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι, δεδομένης της έμφασης που δίνουμε στην αποκέντρωση και στηρίζοντας ένα διαμοιρασμένο εργατικό δυναμικό ικανό να εργαστεί από οπουδήποτε», ανακοίνωσε η εταιρεία σε δήλωσή της σε blogpost.

Η απόφαση του Twitter να επιτρέπει στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι «για πάντα» δημιουργεί «σεισμικές δονήσεις» στην επιχειρηματική κοινότητα. Πολλοί έχουν προβλέψει ότι και άλλες τεχνολογικές εταιρείες θα ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα, ενώ ένας ειδικός στην ψηφιακή καινοτομία μίλησε για «είδηση που καθορίζει μια εποχή».

«Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην το παίρνουν στα σοβαρά, αλλά μπορούμε να μάθουμε πολλά από τη Silicon Valley σχετικά με την ευελιξία στον χώρο εργασίας», υποστηρίζει ο Σρι Σρινίβασαν από το Stony Brook University School of Journalism.

«Υπήρχε μια νοοτροπία ότι η δουλειά από το σπίτι έκλεβε από το αφεντικό και ο χρόνος στο γραφείο ήταν πιο σημαντικός. Οι υπάλληλοι ωστόσο αποδεικνύουν ότι μπορούν να είναι πολύ πιο παραγωγικοί και να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους από το σπίτι», τονίζει ο Σρινίβασαν για να προσθέσει ωστόσο ευθύς αμέσως ότι αρκετοί είναι και οι υπάλληλοι που «εργάζονται σκληρότερα στο σπίτι και είναι εξαντλημένοι».

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι δεν θα ανοίξει ξανά τα περισσότερα από τα γραφεία της πριν τον Σεπτέμβριο και οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν αν θα εργάζονται ή όχι στα γραφεία της εταιρείας και το πότε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − three =