αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑRyan Reynolds: Το Νο1 skill που έμαθα πριν 25 χρόνια και με έκανε πετυχημένο

Ryan Reynolds: Το Νο1 skill που έμαθα πριν 25 χρόνια και με έκανε πετυχημένο

Τον Ryan Reynolds μάλλον τον γνωρίζεις. Έχει παίξει σε πολλές ταινίες και είναι ένας από του πιο διάσημους ηθοποιούς του Holiwood. Είναι πλέον και πολύ πλούσιος, αφού σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του υπολογίζεται στα 71,5 εκατ. δολάρια.

Ο ίδιος λέει ότι η επιτυχία του στηρίζεται σε ένα skill: Την επίλυση συγκρούσεων.

Ο Καναδός ηθοποιός σημείωσε ότι έμαθε να δουλεύει με διαφορετικές προσωπικότητες και να κινείται με ευγένεια, κάτι που έχει διαμορφώσει την καριέρα του.

Όπως είπε, ζούμε σε έναν κόσμο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, όπου όλοι θέλουμε να κερδίζουμε. «Αλλά αν μπορείς να απεμπλακείς ή να ‘αφοπλίσεις’ αυτό το ένστικτο για ένα δευτερόλεπτο και να το αντικαταστήσεις με το να ψάχνεις να μάθεις καλύτερα κάποιον, αυτό, ως ηγετική δεξιότητα, για μένα, έχει κυριολεκτικά αλλάξει κάθε πτυχή της ζωής μου» εξήγησε, μιλώντας στο συνέδριο Indeed FutureWorks 2022, όπως μεταδίδει το CNBC.

Αντί να επικεντρωθεί στην προσπάθεια να κερδίζει έναν καυγά ή να «χτυπήσει κάποιον» με τον οποίο διαφωνεί, ο ίδιος είπε ότι προσπαθεί να συμπάσχει και να επικυρώσει αυτό που λέει ο άλλος, ακούγοντας ενεργά και αναγνωρίζοντας τα συναισθήματά του – τότε, ξαφνικά, «είναι σύμμαχος, ακόμα κι αν δεν συμβεί μέσα σε μία στιγμή», είπε.

Ο λόγος για τον οποίο αυτή η στρατηγική είναι τόσο αποτελεσματική είναι απλός, εξήγησε ο 45χρονος ηθοποιός: «Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με άλλους ανθρώπους αν δεν τους καταλάβετε».

Η επίλυση συγκρούσεων είναι μια δεξιότητα που απέκτησε ο Ryan Reynolds στα 20 του κατά τη διάρκεια ενός workshop ανάπτυξης δεξιοτήτων στο οποίο εγγράφηκε. «Ήμουν λίγο χαμένος, ήμουν λίγο θυμωμένος», θυμάται. «Ήθελα να γίνω καλύτερος… και δεν το περίμενα, αλλά άλλαξε πραγματικά τη ζωή μου».

Η γνώση της τέχνης της επίλυσης συγκρούσεων βοήθησε επίσης τον Reynolds να είναι πιο αποτελεσματικός επικοινωνιακός και να οικοδομήσει πιο υγιείς, πιο παραγωγικές σχέσεις, τόσο στην εργασία όσο και στην προσωπική του ζωή. «Άλλαξε κυριολεκτικά κάθε σχέση στη ζωή μου και άλλαξε την πορεία της καριέρας και των επιχειρήσεων μου», είπε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − sixteen =