αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ πλατφόρμα που σε βοηθά να ενοικιάσεις σπίτι σε άλλη περιοχή, με την βοήθεια των ντόπιων

Η πλατφόρμα που σε βοηθά να ενοικιάσεις σπίτι σε άλλη περιοχή, με την βοήθεια των ντόπιων

Ίσως έχει βρεθεί στη αυτή την θέση: Να ψάχνεις για να ενοικιάσεις ένα σπίτι σε κάποια άλλη περιοχή από αυτή που ήδη μένεις, και να νιώθεις ότι πας… στα «τυφλά». Πως θα σου φαινόταν τώρα να πάρεις την βοήθεια των ντόπιων, οι οποίοι ζουν στην περιοχή που σε ενδιαφέρει να μετακομίσεις; Κάτι τέτοιο κάνει η RoofRate.

Οι δύο ιδρυτές, Νίκος Καλύβας και Θεόδωρος Αγγελόπουλος μιλούν στο It’s Possible για το πως ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα, πως έχει διαμορφωθεί η startup καθημερινότητα τους, αλλά και ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Νίκος Καλύβας: Η αρχική ιδέα του RoofRate γεννήθηκε όταν ένας φίλος μας μετακόμιζε στην πόλη που ζούσαμε στο εξωτερικό και μας ζήτησε να εξετάσουμε ένα διαμέρισμα το οποίο είχε εντοπίσει μέσω online πλατφόρμας κατοικιών και να του δώσουμε πληροφορίες τις οποίες ήταν δύσκολο να εξακριβώσει ο ίδιος από απόσταση. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2019 αυτή η ιδέα ωρίμασε ως μία business idea όταν σχολίασα τη δυσκολία του να βρεις σπίτι σε μία ξένη πόλη χωρίς να απαιτείται η φυσική σου παρουσία καθώς διασχίζαμε μαζι με τον Θοδωρή την οδό Embarcadero στο San Francisco κατά τη διάρκεια του Mindspace Trip. Τότε ξεκίνησαν όλα να παίρνουν μορφή στο μυαλό μας.

Με απλά λόγια, πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα σας;

Νίκος Καλύβας και Θεόδωρος Αγγελόπουλος: Τι λοιπόν κάνει η Roofrate? Με μία πρόταση, σε βοηθάει να βρεις σπίτι από απόσταση σαν να ήσουν εκεί. Πως? Υπάρχουν δύο τρόποι χρήσης της πλατφόρμας μας, από τη μία είναι οι ενοικιαστές οι οποίοι αναζητούν μία κατοικία και χρειάζονται κάποιον που ζει και γνωρίζει καλά την πόλη ενδιαφέροντος για να εξετάσει το διαμέρισμα και να δώσει πληροφορίες απαραίτητες για την ομαλή διαβίωση του ενοικιαστή. Οι πληροφορίες αυτές αφορούν τις παροχές και τις συνθήκες του διαμερίσματος καθώς και την ασφάλεια της γειτονιάς, τα μέσα μαζική μεταφοράς, αλλά ακόμα και τους όρους του συμβολαίου ενοικίασης. Από την άλλη υπάρχουν οι local reviewers οι οποίοι είναι πρόθυμοι, γνωρίζουν την πόλη, έχουν διαθέσιμο χρόνο να παρέχουν αυτή την υπηρεσία και επιθυμούν να λαμβάνουν ένα side income ως ανταμοιβή.

Το Roofrate λοιπόν φέρνει αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά και δημιουργεί ανθρώπινες σχέσεις με αποτέλεσμα οι ενοικιαστές να εξοικονομούν χρόνο, ενέργεια και χρήματα ενώ οι reviewers δημιουργούν ένα έξτρα εισόδημα.

Βλέποντας το καθαρά business κομμάτι, θα πει κάποιος: Ωραία ιδέα, αλλά πως βγάζει χρήματα μια τέτοια πλατφόρμα;

Νίκος Καλύβας: Αν και πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε ένα ακλόνητο business model, οι reviewers οι οποιοι θελουν να δημιουργησουν ενα extra εισοδημα θετουν την τιμη τους για την παροχη αυτης της υπηρεσιας. Ετσι το Roofrate σε καθε επιτυχημενο review που πραγματοποιειται και πληρωνεται απο τους τελικους χρηστες της υπηρεσιας (που αναζητουν σπιτι), κραταει μια προμηθεια. Επιπλέον έχουμε πολλούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε διαφορετικά revenue streams τόσο προς B2C όσο και για Β2Β πελάτες, ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε στάδιο testing.

Τι όγκος δουλειάς υπάρχει πλέον και πως έχει διαμορφωθεί η startup καθημερινότητα σας;

Θεόδωρος Αγγελόπουλος: Συχνά τείνουμε να δίνουμε υπεραξία στη σημασία του πάθους για την επιτυχία στις δουλειές που αναλαμβάνουμε, λησμονώντας ότι το πάθος μέσα του ενέχει την προσπάθεια και τον κόπο.Πιστεύουμε πως είναι λάθος να υποβαθμίζουμε την σημασία του χρόνου και της επιμονής. Όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις πολύ σημαντικές και δεσμευτικές.Εγώ με τον Νίκο σπουδάζουμε και τα υπόλοιπα μέλη εργάζονται, κάποιοι full time.Κανείς μας όμως δεν αποθαρρύνεται.

Όσο και αν κάποιοι αρέσκονται να τονίζουν την σημασία του παράγοντα της τύχης, πιστεύουμε πως τίποτα δεν μας χαρίζεται. Η επιτυχία θα έρθει μέσα από το μεράκι μας.

Θεωρούμε πως πάντα υπάρχει χρόνος για κάτι που αγαπάς.Πως αγαπάς όμως κάτι ; Πως αγαπάς την startup σου ; Δεν μπορείς να το κάνεις όταν δεν βλέπεις αποτελέσματα, αλλά δεν μπορείς να δεις αποτελέσματα αν δεν αφοσιωθείς στην προσπάθεια, γιατί στο start up κόσμο τίποτα δεν αποδίδει εύκολα ειδικά στην αρχή.Καθημερινά ο απαραίτητος όγκος δουλειάς της RoofRate μεγαλώνει γιατί πληθαίνουν τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε.Καταφέρνουμε να διαχειριστούμε αυτή την απαίτηση μέσω της όρεξης που έρχεται από την επίτευξη μικρών στόχων που θέτουμε ως ομάδα κάθε εβδομάδα. Αυτές οι μικρές νίκες μας όσο αμελητέες και αν είναι μας γεμίζουν θάρρος και ενέργεια για την συνέχεια.

Σε τι φάση είναι αυτή την στιγμή η πλατφόρμα και ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Νίκος Καλύβας και Θεόδωρος Αγγελόπουλος: Εκτιμούμε ότι είμαστε σε προχωρημένο και ικανοποιητικό στάδιο κρίνοντας κυρίως από το πότε ξεκινήσαμε,τα εμπόδια που ξεπεράσαμε και το πλάνο που θέσαμε εξαρχής σαν ομάδα.Πιο συγκεκριμένα μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει στην ομάδα μας να επικρατεί ένα άριστο πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα σε επαγγελματίες με εμπειρία στους τομείς που θέλουμε να αναπτύξουμε.Επιπρόσθετα,έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία εύρεσης και πληρωμής ενός reviewer σε αρκετές πόλεις του Βελγίου και σύντομα σε Ελλάδα και Αγγλία όπου η ζήτηση κατοικίας για mid και long term διαμονή είναι μεγάλη. Σίγουρα,έχουμε ακόμα πάρα πολλά να υλοποιήσουμε και να βελτιώσουμε τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο.Αυτο όμως δεν μας αγχώνει λαμβάνοντας υπόψη μας την τεχνογνωσία και την αφοσίωση της ομάδας. Τελος, οφείλουμε να πούμε ότι δεν έχουμε αγγίξει ούτε το 1% των προσδοκιών και ιδεών που περιβάλλουν το Roofrate σαν business, σαν network αλλά και σαν ολοκληρωμένη προσιτή λύση εύρεσης κατοικίας γενικότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − six =