αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑRobert Herjavec: Η ιστορία του μετανάστη που κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος

Robert Herjavec: Η ιστορία του μετανάστη που κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος

Από τα πολύ χαμηλά, στα πολύ ψηλά. Αυτή είναι με μια φράση η ιστορία του Robert Herjavec. Ο μετανάστης που έφτασε στην Βόρεια Αμερική σε ηλικία 8 ετών, με 20 δολάρια στην τσέπη. Η οικογένεια του έφυγε από την κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία, για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή.

Και έφτασαν στον Καναδά. Ο Robert Herjavec είναι σήμερα επιχειρηματίας και εκατομμυριούχος. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, λέει ότι όταν έφτασε στη νέα χώρα του, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί. Όμως ο πατέρας του το παρότρυνε να συνεχίζει πάντα να προσπαθεί και να αναζητεί την ευκαιρία του.

«Μπορεί να πέσετε. Αλλά πρέπει να σηκωθείτε και να συνεχίσετε. Γιατί στο τέλος της ημέρας η επιτυχία είναι δική σας ευθύνη. Το ίδιο και η αποτυχία», λέει τώρα ο Robert Herjavec.

Ενώ παράλληλα εξηγεί ότι, είναι πιθανό να πέσεις, αλλά οι επιχειρηματίες δεν παραιτούνται ποτέ. Έτσι άλλωστε ήταν και ο ίδιος στη ζωή του. Πάντα προσπαθούσε για το καλύτερο. Το 2003 ίδρυσε την Herjavec Group. Που σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών ασφαλείας στην πληροφορική, στη Βόρεια Αμερική. Μια εταιρία απόλυτα κερδοφόρα.

Σε συνέντευξη του στο CNBC, ρωτήθηκε για τα λάθη που έχει κάνει. Ο ίδιος χαμογέλασε και είπε ότι έχει κάνει τόσα λάθη που… δεν αρκεί μια συνέντευξη για να τα απαριθμήσει. «Θα έλεγα ότι κάθε ημέρα, κάνω κατά μέσο όρο 100 λάθη. Προσπαθώ να μην κάνω λάθη που θα σκοτώσουν την επιχείρηση μου» τονίζει. Όπως λέει, τα λάθη είναι ένα μέρος της διαδικασίας, πρέπει να συνεχίσεις, αποκομίζοντας τις χρήσιμες εμπειρίες. Αυτό είναι που μετράει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =