αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑRichard Branson: Το μυστικό της παραγωγικότητας μου; Η ακρίβεια

Richard Branson: Το μυστικό της παραγωγικότητας μου; Η ακρίβεια

Ξεκινά πολύ νωρίς την ημέρα του, αθλείται, κάνει πολλές συναντήσεις και έχει στα χέρια του πολλές εταιρίες. Ο Richard Branson είναι ενεργός κάθε ημέρα. Αλλά πως καταφέρνει να είναι παραγωγικός ακόμα και στα 69 του;

Όπως έχει αποκαλύψει ο διάσημος δισεκατομμυριούχος, το «κλειδί» εμπεριέχεται σε μια λέξη: Ακρίβεια.

«Αν θέλετε να είστε πιο παραγωγικοί, ξεκινήστε από την αρχή: φτάστε εκεί εγκαίρως», έχει γράψει ο ίδιος σε blog post του.

Τι εννοεί: «Είτε πρόκειται για μια επαγγελματική συνάντηση, μια πτήση ή ένα ραντεβού, είναι σημαντικό να είστε εκεί όταν λέτε ότι θα είστε εκεί», τονίζει ο ίδιος. Και συμπληρώνει: «Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια παλιομοδίτικη συμβουλή για να δώσει κάποιος, αλλά με έχει βοηθήσει πολύ για πέντε δεκαετίες στην επιχειρηματικότητα».

Το να είσαι πάντα στην ώρα σου, είναι κάτι που σου δίνει την δυνατότητα να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά την ημέρα σου. «Αν μείνεις πίσω, είναι δύσκολο να κάνεις το come back. Το να είσαι ακριβής δεν σημαίνει ότι… βιάζεσαι όλη την ώρα. Πάντα βρίσκω το χρόνο να αθληθώ, να κάνω kitesurfing, τένις ή ποδηλασία – και να περνάω χρόνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Το να είσαι ακριβής έχει να κάνει με την αποτελεσματική οργάνωση του χρόνου σας», έχει πει στο παρελθόν ο Branson.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το να μην φτάνεις στην ώρα σου, επίσης είναι «απίστευτη ασέβεια. Δεν έχει σημασία αν είσαι διασημότητα ή ξυλουργός, πολιτικός ή ζωγράφος, μοντέλο ή μουσικός. Όλοι έχουμε μόνο 24 ώρες την ημέρα και κανενός ο χρόνος δεν είναι πιο σημαντικός από κάποιου άλλου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =