αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑRichard Branson: «Έτσι πρέπει να παρουσιάζεις την ιδέα σου»

Richard Branson: «Έτσι πρέπει να παρουσιάζεις την ιδέα σου»

Ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson, έχει δει πολλούς νέους επιχειρηματίες να παρουσιάζουν τις ιδέες τους. Αφού και ο ίδιος στηρίζει ενεργά την επιχειρηματικότητα και πολλές φορές επενδύσει σε startups. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσει ένας startupper την ιδέα του;

Ο Richard Branson, εξηγεί ότι το λάθος που κάνουν πολλοί νέοι σε μια τέτοια παρουσίαση, είναι η επανάληψη των όσων λένε. Ενώ παρουσιάζουν την ιδέα τους και εξελίσσεται η ομιλία τους, γυρνάνε πίσω σε πολλά σημεία, για να τονίσουν διάφορα πράγματα.

«Αν θέλετε να φτάσει το μήνυμα στην άλλη μεριά, πρέπει να είστε ελκυστικοί, συνοπτικοί και to the point» λέει ο Branson και συνεχίζει: «Όταν έχετε τελειώσει με ότι έχετε να πείτε, απλά σταματήστε».

Κάτι τέτοιο άλλωστε ισχύει και στη ζωή γενικά. Ο πλεονασμός συνήθως δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τι να κάθεσαι δίπλα σε ένα ενθουσιώδες άτομο, που όμως επαναλαμβάνει συνέχεια τα ίδια πράγματα» σημειώνει ο ιδρυτής της Virgin.

Όπως παραδέχεται άλλωστε και ο ίδιος, από όλες τις παρουσιάσεις ιδεών που παρακολουθεί κατά καιρούς, αυτές που του μένουν στο μυαλό, είναι συνήθως αυτές που έχουν σύντομη διάρκεια και οι ιδρυτές δεν φλυαρούν χωρίς λόγο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =