αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Ποιος θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου

Έρευνα: Ποιος θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου

Το 1916, ο μεγιστάνας του πετρελαίου John D. Rockefeller έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος του κόσμου και έκανε το όνομά του συνώνυμο του πλούτου. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 1999 για να σπάσει κάποιος το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων, με τον Bill Gates να το καταφέρνει τότε, έστω και για λίγο. 

Σήμερα υπάρχουν εννέα κροίσοι με περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων και πλέον, μετράμε αντίστροφα για τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο. 

To Approve.com προσπάθησε να μαντέψει τους επιχειρηματίες που θα σπάσουν πρώτοι το φράγμα του 1 τρισ., χρησιμοποιώντας τους ρυθμούς πλουτισμού τους κατά τα τελευταία πέντε χρόνια. 

to-klamp-ton-trisekatommyrioychon-poios-tha-einai-o-protos-kai-poios-tha-mpei-molis-sta-42-toy0

Ειδικότερα, συνέκρινε την ετήσια καθαρή περιουσία των 30 πλουσιότερων της γης από το 2017 έως σήμερα, για να υπολογίσει τον ετήσιο ρυθμό αύξησής της και να προβλέψει πότε θα φτάσει στο 1 τρισ. δολάρια, με βάση τους ρυθμούς αυτούς. Βέβαια, δεν πρόκειται για μια ασφαλή πρόβλεψη, αφού ο προηγούμενος ρυθμός πλουτισμού τους σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η περιουσία τους θα συνεχίσει σε αυτό το ανοδικό μοτίβο.

Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα της έρευνας του Approve.com έχουν ενδιαφέρον. Πρώτα από όλα, γιατί δείχνουν ότι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη θα είναι –πιθανότατα- αυτός που υποψιαζόμαστε.

Ο CEO της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, θα σπάσει το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων σε μόλις δύο χρόνια, το 2024, όταν θα είναι 52 ετών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 9 =